Volkswagen Passat: stilgevallen en niet meer kunnen starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Na een ritje van een 40tal kilometer stop ik aan de winkel. Na de boodschappen (hoop en al 10 minuten) wil ik weer vertrekken. Hij start vlot, al branden beide koplampen niet. (in de rit voor de winkel stonden ze ook aan branden ze naar behoren) Ik besluit om toch nog snel in de schemer naar huis te rijden en daar eens naar de koplampen te kijken. Na een tweetal kilometer val de auto echter stil. Hij valt ook niet meer te starten. Alle lichtjes branden op het dashboard zoals normaal, wanneer ik de sleutel verder draai gebeurd er niets. (Er gaat geen stroom naar de startmotor, heb ik gemeten) In gang trekken gaat ook niet. Ik denk aan eventueel een defect aan het contactslot? Of hebben jullie een ander idee?

StijnVR

Geplaatst door StijnVR (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

StijnVR (0), 5 jaar geleden

probleem zat hem in een defecte startmotor.

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

lijkt mijn dat hij niet meer bijlaad en de accu leeg getrokken heeft.
start hem op met een startbooster of ander accu .
meet dan de laad spanning en laadstroom.
is dat de accu spanning dan zit het probleem in de dynamo.

groetjes jan.

Alexks (0), 5 jaar geleden

stijn,

Als je startmotor bij starten je accu leeg trekt en na rijden de accu leeg is dan is dat te wijten aan meestal een defecte Dynamo , of je accu is zover heen dat hij niet meer op te laden is !!
Kijk met andere VOLLE accu of starter (andere auto) of hij dan wel normaal ronddraait en wil aanslaan , heeft hij daar ook al moeite mee dan lijkt mij het eerst eens even in de startmotor zoeken .

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.