Volkswagen Vento: stilvallen van de auto

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hoi

Ik heb nu 1,5 maand mij auto en heb het probleem dat hij stilvalt tijdens het rijden of als je gewoon bij een kruising of stoplichten sta.
Toerental staat net boven de 1000 toeren als je hem net start maar valt dan weer na de normale toeren terug , af en toe een piek op de toerental maar zakt dan weer terug.
De 1e keer bij het stilvallen duurde het een half uur voordat ik hem weer kon starten , garage gebelt die is gekomen en heeft toen de bobine vervangen , auto opgehaald na amper 2 weken weer hetzelfde , alles doorgemeten en nagekeken en schoongemaakt en heeft bijna een week bij de garage gestaan om te kijken of die weer stil viel , dit is niet het geval .De garage laat hem dan een half uur tot bijna 2 uur lang draaien en rijden er ook mee rond.
Het stil vallen gebeurde steeds als ik zelfs max. 10 min in de auto reed .
Op dit moment zijn er geen meldingen bij het doorlezen van de auto en is ook bij de monteur niet meer stilgevallen.
Iemand enig idee wat dit kan zijn en hie dit op te lossen is zodat ik niet voor een 3e keer met dit probleem komt te staan of weer mijn bobine moet gaan vervangen.

Hoor het graag

Gr
Wietske

Wietske82

Geplaatst door Wietske82 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wietske82 (0), 12 jaar geleden

gister auto opgehaald niks aan de hand , vanmorgen na me werk willen rijden kom op me werk en ja hoor hij valt stil en wou na een uur nog niet starten, auto is nu weer op weg na de garage op hem weer na te laten kijken.
Wat me vanmorgen wel weer opviel dat hij weer boven de 1000 toeren zat toen ik hem starte , hij zakte wel iets maar niet genoeg hij bleef er net een milimeter onder de 1000 toeren zitten .En toen na amper 10 min te hebben gereden viel hij stil.
De monteur heeft gister wel laten zien wat de foutcode was en dat was 00515 zegt iemand dit iets ?
Hopelijk kan de monteur de auto eens fatsoenlijk maken dat me voor de toekomst alleen nog maar bezig hoeft te houden met apk en kleine/grote beurt want word van dit probleem goed moe eigenlijk

GR

Wietske

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Foutcode is voor de nokkenas sensor. Maar kan volledig normaal zijn als de motor niet loopt. Is deze bij draaiende motor aanwezig?
Zie ook: http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-00...

Wietske82 (0), 12 jaar geleden

De monteur heeft het laten zien gister toen mijn motor niet draaide maar alleen het contact omstond meer niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.