Volkswagen Vento: Trekhaak op VW Vento

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 90 pk

Sinds ik een trekhaak gemonteerd heb staat mijn vento met zijn neus in de lucht. Vermits mijn Vento nog maar 65.000Km heeft vermoed ik dat hij nog steeds met de originele schokdempers rijdt. Met de trekhaak danst deze achteraan.
Men had mij al gezegd van er nu met de trekhaak, gasdempers op te plaatsen. Ik heb al gehoord over versterkte schokdempers. Kan iemand me adviseren wat ik het beste kan plaatsen. Momenteel vervang ik enkel maar de achterste schokdempers omdat de voorste het nog prima doen.
Wat raden jullie aan. Monroe, Monroe sensatrac, Sachs, Bolk. Het is NIET de bedoeling de wagen te tunen(verlagen) dus geen voorstellen van KONI, Bilstein enz.
Wel hou ik van de woorden prijs/kwaliteit. Prijselijk en toch goed.

thonline

Geplaatst door thonline (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Het achterover hangen heeft niets met de schokdempers te maken maar alles met de veren.
De hoogte van een auto wordt bepaald door de sterkte van de veren en niet door de schokdempers. Conclusie: je zou achter sterkere veren kunnen monteren of hulpveren erbij plaatsen. De auto zal achter een stuk naar boven komen maar ook stugger worden in de vering.

Betreffende prijs/kwaliteit zul je hierover andere sites moeten raadplegen. Daarvoor is deze site niet bedoeld. Problemcar wil zich uitsluitend bezighouden met het proberen op te lossen van technische vraagstukken en niet met het onderdelen beoordelen.

thonline (0), 12 jaar geleden

Bedankt, hiermee heb ik voldoende informatie. Allesinds heel nuttige site!!! Thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.