Volkswagen Vento: Oliedruk

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: AEE

Hallo, het volgende doet zich voor. Als ik een snelwegrit gereden heb gaat daarna bij stationair lopen het olieampje op het dashboard branden. Er zit genoeg olie in de motor volgens peilstokcontrole en ik heb onlangs de oliedruksensor boven in de kop vervangen. Nu zit er ook een oliedrukschakelaar in volgens ELSA database. Wat doet deze schakelaar, waar zit die precies en als deze vervangen wordt is dan mijn probleem opgelost. Dit probleem doet zich trouwens niet voor als ik een rit langs B-wegen gemaakt heb, dan blijft het lampje uit.

M.vr.gr.

Torsten Kort

Torstenkort

Geplaatst door Torstenkort (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik dacht dat er 2 stuks oliedruksensoren op het oliefilterhuis zitten. Eén is voor de lagere druk, andere voor de max druk. Ze hebben kleurcodes, hou deze aan.
Weet niet exact hoe dit zit. Hier op het forum kun je vast meer over vinden.


Helpt dit niet dan onmiddelijk oliedruk meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.