Volkswagen Polo: Storing instrumentenpaneel/zekeringenhouder? VW polo 6N 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste mensen!

Ik heb een vw polo 40KW uit 1996. ik heb hem nu een paar maanden maar heb een onwijs vervelend probleem en hoop echt dat jullie mij kunnen helpen, want ik weet het niet meer!!

Het probleem begon ongeveer 2a3 maanden geleden toen mijn instrumentenpaneel plotseling uitviel zodra ik mijn contactslot had uitgezet en ik uitstapte, alles sloeg dood had geen binnenverlichting geen klok en geen dagteller deed het meer. het was een kwestie van tijd eerdat alles weer aansprong, alles was toen gereset mn dag teller en radio enz. dit bleek mn contact blokje achter mn contactslot tezijn. deze heb ik vernieuwd en het was verholpen, tot een maand geleden het weer begon. ik was toen zo boos dat ik een klap op mn stuurkolom gaf en alles weer aansprong.

van de week reed ik op een provinciale weg toen alles ineens spontaan uitviel!! ik was niet aan het remmen of schakelen reed een constante snelheid.niks werkte meer binnenverlichting alarmverlichting enz. na een uur vogelen was ik van plan om hem te laten weg slepen toen mijn vriendin aan de zekeringen/relais zat te rommelen en alles weer aansprong. (zekeringen hadden we gecontroleerd maar deed toen niks) hij reed weer en ben naar huis gegaan. eenmaal thuis toen ik stiltond en contact uit deed weer alles uit. trok toen een steekzekering van mn (binnen)verlichting eruit en heb deze vervangen. dit gaf geen effect. op goed geluk heb ik een relay eruit getrokken en 1 pootje bleek wat zwart tezijn en heb een nieuwe gehaald. toen ik deze er weer inzetten sprong alles weer aan. ik dacht moooi opgelost al vond ik het raar dat de betreffende relay een knippelicht relay was. tot mijn stomme verbazing viel eergister weer mijn instrumentenpaneel endergelijke 3x uit waarvan 1 keer onder het rijden toen ik over een hobbel reed. trok zekering (21) eruit en er weer in en alles werkte weer. gisteren wou ik heb starte en begonnen en halve seconden mijn controle lampes te branden en flikkerde hij weer uit, waarna ik een ander relay eruit trok en weer terug plaatse alles weer aansprong.

ik heb de accu doorgemeten en was gewoon goed, accu polen schoongemaakt ook inorde.
Ik ben echt ten einde raat zeker omdat ik straks voor mn werk einden moet gaan rijden!!
Hopelijk is er iemand met de oplossing van dit klote probleem!
alvast bedankt!

MvG Ronald

ronie15

Geplaatst door ronie15 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tedkroon (0), 11 jaar geleden

Duidelijk een los contact dat inductief contact maakt.

ronie15 (0), 11 jaar geleden

tedkroon

hartelijk bedankt voor de snelle reactie!!

ook enig idee waar ik zou moeten zoeken. achter zekering/relay houder? sorry ben een leek in zulke dingen ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.