Volkswagen Polo: Storing motormanagement, EGR storing, lambdastoring

Bouwjaar: 2003

Ben bezig met een polo 12 12V, waar tot ergernis elke keer een storing in komt na een week of soms pas na 2 maanden.Code 17811 en een lamdastoring. Lamdasondes gemeten en contacten etc, gecontroleerd en zuiver gemaakt. Gasklephuis zwaar vervuild, na reinigen toch vervangen. EGR klep gereinigd, later vervangen. Bobines vervangen(bekend probleem). Software/update uitgevoerd, Distributieketting vervangen, ivm terugroepaktie.

auto779

Geplaatst door auto779 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 18 jaar geleden

de stekker van de lambdasonde moet je nakijken ; de stekker van de draadbundel daar doen ze bij ons nog wel eens nieuwe stekkertjes in voor deze klacht het schijnt dat dan de klem kracht niet goed is waardoor deze storing dan optreed ; misschien iets voor jou om het tedoen.
groetjes jan.

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dag Leon,

ik kamp op dit moment met hetzelfde probleem bij een polo 12 12V van 2002. Een maand geleden kwam mevrouw voor 't eerst bij me met dit probleem waar ze al een hele lange tijd mee kampte en wat niet opgelost raakte. Toen heb ik me inderdaad met de stekker van de lambdasonde beziggehouden, een stekker die erg laag hangt en volgens mij wel n's heel wat last van opspattend water kon hebben, na het bericht van jan T ga ik me daar nu toch ook eens terug op richten, ik houd u op de hoogte, als jij wat vindt, hoor ik 't dan ook?

groeten en succes Stef

auto779 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik laat het even weten als het uitgevoerd en gelukt is. Alvast bedankt.

stef11074 (0) PRO, 17 jaar geleden

het probleem bij deze auto is al enige tijd opgelost... het was gewoon weer een kapotte bobijn... na wat gewissel (het zijn er 3) en gewissel met bougies was vrij snel duidelijk dat hier de oorzaak lag... voor alle zekerheid toch nog even aan computer gelegd en dan waren we 100 % zeker.

stef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.