528 bezoekers online

Volkswagen GOLF CL 55 KW: Storing radio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: benzine, Transmissie: handmatig, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Dank u wel voor het antwoord

Ik heb nu rood en heel met mekaar verbonden en dan doet hij het wel alleen gaat hij niet meer uit als ik het contact uitzet

Pascal199

Geplaatst door Pascal199 , lid sinds 3 jaar geleden

6 Reacties

0

Pascal199, 2 jaar geleden

Hallo ik heb een golf 3
Ik heb een nieuwe radio gekocht alleen dezen doet het niet. hij doet het wel als ik me contact 1 slag omzet dan gaat hij aan. en doet alles het prima. maar als ik hem nog een slag omzet en de lampjes gaan branden dan valt me radio uit krijg die dan geen stroom meer ? Ik heb ook al anders radio's geprobeert en daar ligt het niet aan want die doen precies het zelfde
Kan iemand mij helpen wat het probleem kan zijn
( ik heb ook al de zekering na gekeken en dezen dee het ook gewoon )

0

voyager, 2 jaar geleden

Dan zou de radio verkeer aangesloten moeten zijn.Radio uithalen en de aanwezige kabels meten op wanneer die stroom krijgen.Er is massa, constante plus en geschakelde plus nodig voor juist werken van de radio.
De geschakelde plus moet stroom hebben en houden in stand 1(geen contact wel een aantal stroomverbruikers), stand 2 contact(controle lampjes aan). stand 3 motor loopt(sleutel staat in stand 2).
Tijdens het starten van de motor geschakelde plus hoort onderbroken te zijn en zodra sleutel losgelaten wordt, wordt stroomvoorziening hersteld.

0

jaker, 2 jaar geleden

Origineel is de rode draad van de autokabelboom 12 v contstante plus en de gele draad geschakeld via het contact slot,alleen spanning met contact aan.
Bij de meeste aftermarket radio's van (japanse makelij) is dit precies andersom,dus geel is contstante plus,meestal gemerkt met een labeltje (batt of mem) en rood, geschakeld(swich).
is in de golf alleen een rode draad beschikbaar dan moet je een draad trekken naar de zekering kast waar spanning op komt te staan bij ingeschakeld contact.voor een correcte werking van de radio.

0

Pascal199, 2 jaar geleden

Beste jaker

Bedankt voor u antwoordt

Het klopt wel wat u zeg op mij rode draad staat ook constante spanning en op me gele draad staat ook spanning als ik het contact slot op stand 1 heb staan zodra ik veder draai is de spanning op de gele draad weg en op de rode staat nog steeds 12 v op
Ik weet niet of een kenwood radio een k.u.t. merk is maar als ik me andere radio probeer heb ik precies de zelfde storing dus wat kan het nog zijn ?

Alvast bedankt voor de moeite

0

voyager, 2 jaar geleden

Dus een andere draad zoeken/doortrekken om geschakelde spanning te creëren. Kenwood is goed merk, maar van de prijs hangt ook kwaliteitsbeleving.

0

Pascal199, 2 jaar geleden

Dat is zeker waar
Dus ik zou gewoon ergens een geschakelde plus moeten kunnen vinden en die door verbinden met met radio aansluiting ?

Bedankt voor het antwoorden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.