Volkswagen Golf IV: Stottert stationeer / loopt om 3 cilinders

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AKL

Motor loopt stationeer onregelmatig, en loopt op 3cilinders, krijgt op alle 4 cilinders een vonk. Brandstofdruk is goed (3bar) stationeer. Bougiekables en bougies zijn vervangen. Opvallend is dat de nieuwe bougies nat zijn, de ouwde waren ook al nat. Iemand hier een verklaring voor?
Ook opvallend is dat de inspuittijd zonder verbruikers aan 5.8ms is terwijl deze stationeer tussen de 2,0 - 4,0ms moet zijn.
Auto uitgelezen en foutcode: lambda regeling buiten max
Auto aan 4-gastest gehad.

HC: 9000
CO: 2.2
Lambda 0.92
O2: 10,2

Iemand hier een verklaring voor ?

Patrick8432

Geplaatst door Patrick8432 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

HC= koolwaterstoffen of te wel brandstof, zoals je ziet spuit hij extreem veel brandstof in. Laat de injectors eens testen

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Probeer eens een nieuwe luchtmassameter of kijk of hij beter loopt met de stekker eraf.

Patrick8432 (0), 13 jaar geleden

We hebben de stekker van de lmm er af gehad, en geen verbetering. Tevens hebben we de injectoren aan het infuus gehad met injector cleaner, dit heeft ook niet geholpen.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

9000 HC zijn waarden voor een op 3 cil. lopende motor. Lambda 0,92 is wat aan de rijke kant maar niet abnormaal. Blijf er een klep hangen of is er een verbrand. Meet eens de compressie. Als deze goed is dan een grote luchtlekkage.Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.