Volkswagen Touran: stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Na het wisselen van de wielen is het begonnen .Soms voel je aan het stuur als of hij vast zit dat doet hij dan een fractie van een sec. hij stuurt ook heel nerveus hij is de hele tijd aan het zoeken .Het lijkt dan net of het stuur vast zit als of hij niet meer bekrachtigd wordt.
Uitlaten lezen toen gaf hij aan problemen met de stuurhoek sensor alles gewist maar probleem is nog niet weg.Wie kan mij vertellen wat zon sensor doet waar hij zit en wat hij ongeveer kost.

bolle37

Geplaatst door bolle37 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ze zullen wel de draaihoeksensor bedoelen die storing aan gaf denk ik en niet de stuurhoeksensor.
Deze zit verwerkt in het electronische stuurhuis en deze sensor ziet wanneer het stuur wordt verdraait waardoor hij een signaal aan de stuurbekrachtiging geeft om te bekrachtigen en deze sensor gaat wel eens stuk.
De pest is alleen dat deze sensor zit verwerkt in het stuurhuis dus als dit echt je probleem is dan kom je waarschijnlijk uit op een nieuw stuurhuis (mits bedrading ok is).
Zoek anders even op wat de juiste foutcode was/is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.