Volkswagen Touran: problemen na vervanging tweemassavliegwiel +koppelinset

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Bij problemen van mijn tweemassavliegwiel waarbij vermoedelijk een veer kopot is gegaan en mijn moter niet meer starte deze vervangen + de koppelingset. (bleek in het huis een gat te zitten en daardoor vermoedelijk een halve veer dwars had gezeten waardoor er groeven ontstonden en de motor dus niet meer starte).

Na ruim een week reed ik een tunnel in en op een gezet moment voelde ik iets alsof ik ergens overheen reed zo'n 20 km verder kwam ik bij mijn bedrijf aan en bij het inbadsen had ik wat problemen met schakelen en nog geen honderd meter verder viel in enekeer mijn koppenling weg.
Na controle d/d ANWB mijn wagen naar mijn garage laten slepen.

Bij onderzoek aldaar bleek er een stuk van mijn versnellingsbak weg gesagen te zijn je zag zo de tandwielen zitten, bleek er vermoedelijk een bout uit het kleine tandwiel te zijn gebroken en dit gat zou moeten hebben veroorzaakt.

Bij een bedrijf een gereviseerde versnelling bak besteld en daar kregen we te horen dat dit een bekende euvel is van de VW (Touran)

mijn vraag is nu is dat zo? of was het eventueel te voorkomen geweest?

Pieter G. H.

Geplaatst door Pieter G. H. (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nee dat kan je niet zien enheb het ook niet meegemaakt.
toen ze de boel gerepareerd hadden reed hij goed en zelf heb je al die tijd ook niks gemerkt dus dat was niet tevoorzien.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.