Volkswagen Touran: houd met een stevige schok in!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb een probleem met mijn Touran.

Als ik aan het rijden ben, onafhankelijk van de snelheid, houdt de auto af en toe ineens met een enorme schok in. Als de auto die schok geeft gaat het gloeispiraal lampje branden en af en toe dan ook het motorblok lampje.
Bij weinig toeren slaat de motor ook wel eens af.
Ik heb niet het gevoel dat het veel met de temperatuur van de motor te maken heeft, maar hij doet het wel vaker als de motor nog koud is.

Ik ben bij de dealer geweest die heeft hem uitgelezen en proef gereden, maar buiten wat alarm sensoren is er elektronisch niet veel aan de hand.
De monteur zegt wel dat de motor niet zo mooi loopt en dat er ergens een onbalans in zit.
De autogarage waar ik mijn auto gekocht heb zegt bijna zeker te weten dat het zit in het massa vliegwiel.

Het massa vliegwiel dus? kan dit zo zijn of heeft er iemand nog andere ervaringen/suggesties?

Thanks!

nikje_t@hotmail.com

Geplaatst door nikje_t@hotmail.com (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

het vreemde is dat het gloeispiraaltje (motorstoringslampje) knippert tijdens je storing en dat er tog niks an de hand is, op moment van dat knipperen zou er een foutcode moeten worden opgeslagen, dus waren in het motormangement geen storingen opgeslagen?

nikje_t@hotmail.com (0), 13 jaar geleden

tja hij geeft wel foutcodes maar de dealer zegt dat dat niets met de storing te maken heeft. Het lampje gaat 1x branden en daarna weer uit, het schijnt dat ie dan in noodloop gaat.
de storingen die die geeft zijn:

P1601: Relais 2 voor voedingsspanning- contact 30 -j317 Onaannemelijk signaal - Sporadisch
00668 Boordspannings contact 30 Onderste grenswaarde onderschreden
00849 S-contact van contact slot D
01135 Sensoren van interieurbewaking

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk voor 90% dat "00849 S-contact van contact slot D" de oorzaker is (contactblokje). De voedingsspanningstoring en de relaisstoring zijn een gevolg. Dus ik zou als eerste het contactblokje laten vervangen en dan verder aanzien.
P.S. een vliegwiel kan nooit zorgen voor opeens een schok tijdens rijden maar wel voor een schuddende motor tijdens stationair en dat de dealer zegt dat er elektronisch niets aan de hand zou zijn is raar want het contactblokje is een elektronisch onderdeel en er is ook een schrijven van dus de dealer zou beter moeten weten...

nikje_t@hotmail.com (0), 13 jaar geleden

Cool, maar wat doet het ''"00849 S-contact van contact slot D" dan precies wat deze storing kan veroorzaken?
De volkswagen dealer zou dit dan toch ook moeten begrijpen?

pietjepaulus (0), 13 jaar geleden

het zou best een 2 massavliegwiel kunnen zijn.
de motor gaat raar lopen en schokken je hebt kans dat als hij zo raar loopt er best een lampje kan gaan branden

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=nikje_t@hotmail.com]Cool, maar wat doet het ''"00849 S-contact van contact slot D" dan precies wat deze storing kan veroorzaken?
De volkswagen dealer zou dit dan toch ook moeten begrijpen?[/quote]
Is een slecht contact in het elektronische deel van je contactslot, wat heel goed zou kunnen is dat hetzelfde gebeurd (door dat slechte contact) als dat je zelf even snel tijdens rijden het contact op uit en weer aan zet, dat verklaart dan die schok en de spanning is er even vanaf geweest en dat verklaard dan weer die andere storingen die je hebt dus ik zou eerst het contactblokje (achter contactslot) laten vervangen en dan verder aanzien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.