Volkswagen Polo: Stuurbekrachtiging hapert

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 ltr 3 cil.

Goedendag allemaal,

Probleem is als volgt. Wanneer er rustig aan het stuur gedraaid wordt is er niets aan de hand, dan werkt alles naar behoren. Op het moment dat er sneller aan het stuur wordt gedraaid (zoals bij inparkeren) werkt de bekrachtiging niet. Wanneer daarna weer langzaam aan het stuur wordt gedraaid gaat dit wederom zonder problemen. Lijkt alleen te gebeuren wanneer er meer van de pomp wordt gevraagd. Stuur lijkt echt te worden tegengewerkt.

Het volgende al verwisseld:
- Stuurbekrachtigingspomp
- Stuurhoeksensor op stuurhuis.

Verder heb ik geen storingslampjes en geen foutcodes. Olie niveau is prima. Alle massa punten onder de kap gereinigd. Spanning vanuit
de dynamo (gemeten op de accu polen is 13.6 V. Stroom naar de pomp niet kunnen meten ivm het ontbreken van een goede amperemeter,
dit zal binnenkort gebeuren.

Als test de plug van de stuurhoeksensor losgekoppeld; geen verschil (behalve nu uiteraard wel een lampje). Omdat de pomp al is verwisseld zie ik deze twee componenten op dit moment niet als boosdoener.

Ik heb het forum al doorgespit, maar helaas zet niet iedereen de oplossing erbij...derhalve niet kunnen vinden.

Wie zou mij kunnen helpen?? Alvast Bedankt!

Knalpijp

Geplaatst door Knalpijp (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem in stuurhuis zelf zou kunnen of toch lucht in het systeem,zie je belletjes in het reservoir? Of de voeding van de stuurpompmotor,hoe is het gesteld met de zekeringen bovenop de accu? Stinken niet of zien die er verrot uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.