Volkswagen Polo: stuurbekrachtiging kapot ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

polo 6n

hallo :)

Ik heb problemen met mijn polotje ik denk dat er iets met de stuurbekrachtiging is
als ik namelijk scherp stuur bij bv het inparkeren hoor ik vaak een jankend geluid .
ik heb de auto omhoog gezet en de wielen op en neer gedraait dan hoor ik in het midden van de auto waar de aandrijfassen verdwijnen in een verdikking een beetje gerammel net of daar een kogeltje in rond rolt
ook zag ik aan de kant van het rechtervoorwiel een soort pomphuis dat een beetje vettig is ,zou dit de stuurbekrachtigingspomp kunnen zijn? en is het erg dat die zo vettig is ?

ik hoop dat iemand mij verder kan helpen

groeten jasper

jaspert

Geplaatst door jaspert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

jasper,
controleer eerst eens of je genoeg vloeistof in het reservoir hebt zitten. als het niveau onder peil is,is het normaal dat de pomp bijgeluid geeft bij max stuuruitslag. dan krijgt de pomp nl lucht ipv vloeistof.
reservoir zit onder motorkap,zit volgens mij een groen dekseltje op.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Indien je vloeistof op peil is en de snaar ook, en hij alleen een beetje schreeuwt bij uiterst sturen, zou ik er verder nog niks aan doen..

Dat beetje vettigheid zie je wel vaker, en kan door de jaren heen komen, opzich geen probleem, maar er moet geen olie langs lopen o.i.d.

Gr Stefan

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

met stuurbekrachtiging moet je nooit je stuur helemaal vast houden tegen de uiterste stuuruitslag wat bijna iedereen doet, maar klein beetje terug ,bijna elke auto begint dan te janken dus stuur draaien tot uiterste en dan beetje terug

jaspert (0), 13 jaar geleden

kee dan mensen bedankt voor de info ik heb de stuurbekrachtiging olie bijgevult hij zat net een milimeter onder het minimum ik geloof niet dat dit veel veel verschil zal uitmaken maar de laatse dagen hoor ik geen gejank meer hoe dat precies komt weet ik niet

maar in iedergeval bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.