Volkswagen passat: stuurbekrachtiging zwaar

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo tiptronic

Goedendag,

Ik heb zins kort een probleem met mijn vw passat 1.8 turbo. Ik merk dat bij lage stapvoets snelheid het sturen erg zwaar gaat. Dit is overigens niet constant het geval en gebeurd vooral wanneer ik het stuur volledig moet uitslaan. Ik heb mijn vloestof peil gecontroleerd en het lijkt in orde te zijn. Verder heb ik wanneer ik op mijn oprit kom een eigenaardige lucht van mijn ventilatoren. Ik ben er niet zeker van of dit iets met de stuurinrichting te maken heeft maar op mijn oprit moet ik mijn stuur volledig uitslaan. Mischien kan ik de geur het beste omschrijven als een zoetige lucht maar ik kan het met niets vergelijken.

iemand enig idee wat er mis kan zijn en of het zwaar sturen en de eigenaardige odor iets met elkaar te maken heeft?

b.v.d.
Renzo

ren the man

Geplaatst door ren the man (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk praten hier over 2 afzonderlijke problemen 1) zoete is meestal een gevolg van een lekke kachelradiateur (mis je ook koelvloeistof ?? ) dit is overigens een bekent probleem. opzich is het onderdeel is niet duur maar om dit te kunnen vervangen daarvoor zal het dashboard moeten worden gedemonteert..

probleem 2)

het zware sturen bij lage snelheden duidt op een defect aan de stuurpomp.

paul,

ren the man (0), 17 jaar geleden

Is er een manier om het probleem met de zoetige lucht te isoleren. Ik wil voorkomen dat ik het dashboard demonteer/laat demonteren en vervolgens er niets aan de hand is? Ik las in een andere post dat er iemand problemen had met het beslaan van de ruiten. Ik heb dit namelijk niet. Nou heb ik ook niet veel de kachel aan gehad gezien het hier nog steeds tamelijk warm is.(Zuid U.S.A.)

Bedankt voor de reactie

Renzo

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de kachel niet aan hebt is het ook moeilijk constateren. Ook bij warmte zal het ruit niet gauw aandampen. Maar wanneer je duidelijk een zoete geur ruikt als je de kachel vol open zet is je kachelradiateur wel degelijk lek. En je andere probleem lijkt op een versleten stuurhuis of alleen maar een (aandrijf)snaar die slipt. Dat kun je horen aan piepen als je het stuur in uiterste stuur uitslag doet.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.