Volkswagen Golf: Stuurbekrachtigingsolie bijvullen met ander merk?!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 74 kW

Hoi, ik heb een aantal vragen:

-hoe moet ik de stuurbekrachtigingsolie peilen? Met draaiende motor/stilstaande motor en moet het met koude of warme motor? En hoe moeten de wielen staan?

zojuist in ieder geval met koude motor mijn stuurbekrachtigingsolie gepeild en dit zit onder peil...auto stuurt verder wel ok....kan het kwaad, of moet ik het bijvullen?
Indien ik moet bijvullen:
Het VW-olie kost 25 euro de liter. Vrij prijzig, maar van kroon is er een alternatief van 15 euro de liter. Deze wil ik dus eventeel kopen, maar kan ik deze zonder problemen bijvullen in mijn reservoir? Want er zit nu natuurlijk vw-olie in (is waarschijnlijk nooit bijgevuld) en ik hoorde een keer dat je verschillende oliën nooit mag mengen...

Misschien is het anders het handigst gewoon het hele zaakje meteen te verversen ipv een dure fles te kopen en maar een slokje nodig te hebben....

-weet iemand hoe dit moet en hoeveel er in het reservoir gaat?

Alvast bedankt

Phil8942

Geplaatst door Phil8942 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

pijlen zonder dat de motor draait, tot MAX aanvullen, olie specificatie (groen van kleur) Power Steering Fluid>>> 4D3301 VW TL 52146 een alternatief is mogelijk let wel op vw specificatie's.

verversen is niet nodig, indien er veelvuldig moet worden bijgevuld.. is er een lekkage aan het stuurhuis waar te nemen... dit even in de gaten houden..

paul,

Phil8942 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]pijlen zonder dat de motor draait, tot MAX aanvullen, olie specificatie (groen van kleur) Power Steering Fluid>>> 4D3301 VW TL 52146 een alternatief is mogelijk let wel op vw specificatie's.

verversen is niet nodig, indien er veelvuldig moet worden bijgevuld.. is er een lekkage aan het stuurhuis waar te nemen... dit even in de gaten houden..

paul,[/quote]
Bedankt voor je reactie!
Ik wil deze olie gaan kopen:
http://www.kroon-oil.com/nl/producten/pr...
Is dat oke? Die specificatie die je noemde staat er wel bij, behalv dat "4D3301"
Maakt dat uit? Wel zonde om zo'n hele bus te kopen en dan maar een beetje bij te vullen! Is verversen erg lastig te doen?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

deze olie is prima.. kan er zo in! verversen moet je niet doen, haalt niks uit.. hou de centen mooi in de zak.

zonde wordt het pas, indien men het onderhoud gaat verwaarlozen, dit is overigens een verkeerde zuinigheid.

onderhoud ontkomt je niet aan, het is een kwestie van accepteren

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.