Volkswagen Passat: stuurkogels en uitlijnen

Bouwjaar: 2001

Het is allom bekend dat bij een Passat ook de hoogte van de stuurkogels gecontroleerd/afgesteld moeten worden bij het uitlijnen.
Kun je dit ook op het uitlijnrapport zien dat een variabele (kpi/ askanteling) of iets dergelijks is aangepaast en welke waarden zijn dan optimaal?
Is het noodzakelijk dat het subframe losgehaald wordt voordat
het boutje op de stuurkogel verdraaid wordt of juist niet?

EdRaket

EdRaket2551

Geplaatst door EdRaket2551 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Aangezien je met het subframe de wielvlucht afsteld maak ik verder niets los dan alleen de stuurkogel.(als tie los wil tenminste...)

Jos.

EdRaket2551 (0), 18 jaar geleden

beste Jos,

weet je dan ook waar dat boutje op de stuurkogel voor dient,
oftewel wat kan je daar mee verstellen?

Edward

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hiermee stel je de S-constante of ook wel genoemd,sporing opgekrikt.Hiervoor is speciaal gereedschap nodig wat ,denk ik,alleen bij de dealer ligt.Dit hoeft niet altijd te worden afgesteld.Volgens mij alleen als de stuurkogel is losgeweest of vern. is,of bij klachten over rijgedrag/stuurgedrag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.