Volkswagen Passat: Passat tdi 85kw storing omwille afdraaien schijven achter?

Bouwjaar: 2000

Klop het dat je een storing krijgt in ESP omwille van afdraaien van de schijven achter(heb nagemeten,hebben niet meer dezelfde dikte!)
mvg

all-cars

Geplaatst door all-cars (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

indien je binnen de maat zult blijven (minimale maat staat in de rand van de schijf) zijn er geen problemen bekent.. mbt, het esp gebeuren

overgens afdraaien van remschijven is een verkeerde zuinigheid! (het zijn wel remmen he ) daar moet men van opaan kunnen.

advies!! monteer nieuw...

paul,

all-cars (0), 18 jaar geleden

Ja Paul weet ik,maar maakt het verschil in dikte van de twee schijven geen probleem denk je?
afdraaien kan zeker geen kwaad als je binnen de opgegeven maat blijft,is trouwens beter met montage van nieuwe blokken.
mvg

Hans4040 (190) PRO, 18 jaar geleden

ESP, de vertaling luidt hier "Elektronisch Stabiliteits Programma". Een aantal constructeurs (BMW, Toyota, Porsche,…) gebruiken ook andere benamingen maar het principe blijft gelijk. Vanaf het ogenblik dat een wagen over de voorwielen of de achterwielen gaat schuiven (onderstuur of overstuur), grijpt het systeem in. In functie van de richting waarin de bestuurder stuurt, zal het de wagen diagonaal afremmen. Dat betekent dat men het wiel links voor en rechts achter (of vice versa) gaat afremmen en het motorvermogen wordt verminderd. Op die manier komt de wagen opnieuw in de juiste koers.
Heeft dus niets te maken met de dikte van de remschijf.
En ik ben het met Paul eens , koop nieuwe schijven.
het prijsverschil is de moeite (je leven) niet waard!

mvg,
Hans.

all-cars (0), 18 jaar geleden

bedankt voor jullie advies
mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.