Volkswagen Transporter: t4 5e versnelling probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3 5 cyl

beste mensen,

Ik heb een t4 uit 1992 met een 2.3 5 cylinder blok zonder turbo. Ik heb een probleem met de vijfde versnelling. Als ik hem in z'n vijf zet lijkt het net alsof hij in neutraal staat. Nou heb ik al een aantal berichten gelezen dat het tandwiel om z'n as draait of dat de versnellingbakolie op pijl moet zijn, maar ik heb nog een symptoom erbij. Dit is dat mijn versnellingspook lager hangt als normaal. Ik hoef hem ook niet meer in te drukken om hem in z'n achteruit te zetten. Verder hoor je geen gekraak op metalen die tegen elkaar rinkelen als hij in z'n vijf staat het klinkt precies alsof hij in z'n vrij staat. Mijn vraag is of iemand dit probleem herkent. Mij lijkt het dus eerder alsof er iets mis is met het schakel systeem als met het tandwiel. Ik ga sowieso de pakkingen van de versnellingsbak vervangen want ze zweten een beetje. Maar dan weet ik een beetje waar ik moet zoeken.

Alle suggesties zijn welkom
MVG harry

harryvanderven

Geplaatst door harryvanderven (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Daniel je hebt van alles aan de hand !!. Kijk eerst of de bediening op de bak nog in goede orde is . Vaak rolt er een kogelkop af of zit der wat los . Dat die pook lager hangt dan normaal heb ik nooit gehad. Gewoon uit elkaar halen en kijk wat je tegen komt. De 5 e versnelling zit aan de buitenkant van de bak. Je hoeft dus niets uit te bouwen . Milieuplaat losnemen en bakje er af. Komt er olie mee dan was dat de oorzaak van het defect niet . Misschien bouten los ? Succes.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, haal de pook hoes eraf(naar boven trekken, vastpakken aan de rand die tegen de vloerbedekking ligt), er zit op de pookstang een plastic blokje, waar een inbus boutje in zit, deze is hoogstwaarschijnlijk los gelopen. Boutje wordt in een uitsparing in de pook gedraait. Groet Jan227

harryvanderven (0), 13 jaar geleden

beste heren,

allereerst bedankt voor de snelle reactie hier kan ik wat mee. vraag aan punt, de rest van mijn versnellingen doen het prima kan het dan toch zijn dat het 5e tandwiel om z'n as draait en wat jan227 zegt dat die pook een ander probleem is. Dan haal ik meteen een ander tandwiel.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

beveiliging tegen achteruitrijden is gewoon los, niks aan de hand zie je meteen als je zonder pookhoes naar beneden kijkt, trek hem dan maar eens omhoog in de oude stand.
Ja 5e versnelling zit hier los tegen de bak gebouwd dus kan wel zeker zo zijn dat met de rest van de bak niks aan de hand is.
Net wat hierboven verteld werd moet er wel meteen olie naar je toekomen als je het kapje eraf haalt.

harryvanderven (0), 13 jaar geleden

Nou heren bedankt ik kan aan de slag. Ik heb gelezen dat het mogelijk is om een iets groter tandwiel in plaats van de orginele maat er in te zetten zodat hij iets sneller rijdt. is dit verstandig

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Er zijn 3 overbrengingen verkrijgbaar ,maar als je hem te groot kiest is die kans ook aanwezig dat je niets meer aan die versnelling hebt. Zo sterk is jouw uitvoering niet . Kijk eerst maar waar je aan toe bent. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.