Volkswagen Transporter: T5 versnellingsbak of vliegwiel probleem?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 75?

Ik heb een probleem met mijn T5 Transporter.

Volgende: Ben nu bij 4 onafhankelijke garages geweest. De één zegt het is je vliegwiel, de ander zegt je moet een nieuwe versnellingsbak. Auto is net 3 jaar jong en valt net buiten de coulance regeling / garantie VW. dus dat is wel raar. Als ik de auto start en laat hem stationair "lopen" hoor je af en toe aan de linkerzijde iets aanlopen. Trap je de koppeling in tijdens het rijden en geeft gas, geen probleem. Laat je hem uitrollen met de motor uit, dan hoor je een soort tikkend, schrapend geluid. Koppelen heb ik geen problemen mee. Als ik gas geef is het net een tractor. soort (grrr) geluid.

Het is een T5 verlengd dubbel cabine en net een ton op de teller. Ben een leek op het gebied van auto's, advies is dus erg welkom.

Vliegwiel vervangen kost 1250 euro in btw...versnellingsbak zal wel stukken duurder zijn......:(

Ed123

Geplaatst door Ed123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou ik vermoed dat het je tweemassavliegwiel is.
dus de bak zal er af moeten en het vliegwiel gecontroleerd worden.
het gebeurt wel vaker dat ze stuk gaan en dan moet ook gelijk de koppeling vervangen worden.
de bak dan zou je klachten hebben van bij geluid met rijden ofschuren of slecht schakelen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.