Volkswagen Transporter: T5 Transporter start niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI BRS

Deze auto heeft het probleem dat hij niet start. met uitlezen geeft hij aan motor ecu geblokkeerd. ook geeft hij aan geen can-bus communicatie met ABS

hij start en slaat meteen weer af.

startblokkering opnieuw inleren had geen resultaat.

als ik de stekker van het ABS-regelapparaat eraf trek, start de auto wel, op de stekker van de ecu heb ik 2 massa's en 2X plus

Janssenbernie

Geplaatst door Janssenbernie (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

dan denk ik dat het ABS regelapparaat de boosdoener is. Deze zal waarschijnlijk de can bus plat leggen,waardoor de motor niet aanslaat. Als je het regelapparaat afkoppeld,meet je dan wel een can signaal? en de afsluitweerstanden ook te meten?

Janssenbernie (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=maarten4874]dan denk ik dat het ABS regelapparaat de boosdoener is. Deze zal waarschijnlijk de can bus plat leggen,waardoor de motor niet aanslaat. Als je het regelapparaat afkoppeld,meet je dan wel een can signaal? en de afsluitweerstanden ook te meten?[/quote]
Dit ben ik van plan om te meten. dus dat ga ik doen.

Je hoort het nog....

Janssenbernie (0) PRO, 13 jaar geleden

DE OPLOSSING:

Alle data kabels etc. zijn gemeten. Dit blijkt allemaal in orde. na meten, meten en meten zijn we tot de conclusie gekomen dat het ABS-Regelapparaat defect is.

Deze vernieuwd á 900 euro ex btw.

Even coderen (wel code opvragen bij de dealer) of uit de oude halen. maar omdat we er niet in kwamen door het defect ging dit niet.

En klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.