Volkswagen Transporter: Stotterende T5 met 2.5 TDI bnz motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI bnz

Hallo,


Ik heb sinds kort een T5 gekocht: 2.5 TDI BNZ 85000km gechipt naar 152pk door vorige eigenaar. Hij loopt als een zonnetje, maar:

als ik op een constand tperental rijd (bijvoorbeeld 55km/h in z'n vier), merk ik dat de motor wat stottert. je voelt dan aan de auto dat deze licht inhoud, en je kunt het ook wat aan de motor horen. deze hoor je dan wat terug zakken in toeren en vervolgens weer wat harder lopen met wat meer toeren. hij stottert niet heel hard want de toerentellen reageerd niet eens op het stotteren, deze blijft dan op hetzelfde toerental staan.

Als de auto dit doet (hij doet het niet altijd), ruik ik naderhand als ik uitstap zoiets als verbrand rubber.

Wanneer ik tijdens dit probleem de cruisecontrol inschakel, blijft het probleem.

Verder ben ik geen automonteur maar airco specialist. vandaar dat ik bij de profs sta. ik heb wel veel technische kennis en beschik over een uitleescomputer

Airco Service Point

Geplaatst door Airco Service Point (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mekaniekertj (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Doet dit probleem zich alleen voor bij laag toerental?
Dit zou wel eens het tweemassavliegwiel kunnen zijn. Kijk eens of er vet te zien is in het koppelingshuis.

Mvg. Tj

Cylcops (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost!

Het blijkt (toch) het regenereren van het roetfilter te zijn. het lampje brand dan wel niet maar het schijnt dat deze auto's het ook heel vaak zonder lampje doen.


In ider geval bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.