Volkswagen Transporter: T5 trekt niet meer? iemand een idee?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 TDI

Hallo,

Sinds wij een paar maanden geleden met vakantie zijn geweest, trekt onze bus niet meer zoals het zou moeten. Het verhaal zit namelijk zo:
toen we weerkwamen van vakantie wouden we met onze bus rijden en hij trok totaal niet meer.
We hebben er toen een nieuwe luchtmassameter opgezet, geen resultaat.
we hebben toen een paar keer gehad dat hij goed reed na het starten, maar dan kon het maar zo zijn dat hij opeens niet meer trok. Een keer opnieuw starten, en hij deed het weer even.
We zijn ten einde raad, en het is nu zo als je hem start en gelijk gas geeft, dan doet hij het een seconde of 3 maar daarna reageert hij weer traag. zelf denken we dat er een probleem is met de lucht, omdat er een gedeelte boven het blok hebt met allerlei slangetjes en pompjes voor lucht ook een soort luchtslangetje (vacuüm) met aan het eind een filtertje zit, en als je daar aan voelt als je hem start, zuigt hij eerst wel volop lucht, maar naar een paar seconden laat hij het zo weer los. Maar ook als je er mee rijd, trekt hij niet. een keer starten en hij trekt weer eventjes maar valt zo weer weg. Weet iemand wat dit kan zijn?? wij zijn ten einde raad!

met vriendelijke groet,

André

stuwde

Geplaatst door stuwde (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Andre

Het beste is,alvorens weer vanalles te vervangen,hem te laten uitlezen..Waarschijnlijk loopt hij dan in noodloop,vandaar ook het verminderd vermogens.

Plaats de eventuele foutcode's hier.

Gr Stefan

dupl-u-21097-5dd14900942dd+paulrene (0), 14 jaar geleden

Kijk vooral de turboslang goed na ,kan ergens klein scheurtjes inzitten waardoor de turbo niet optimaal meer werkt !
Vaak ontstaat een scheur doordat er gas gegeven word en de motor kantelt zodat de scheur open gaat staat .

stuwde (0), 14 jaar geleden

opgelost, er was een druksensor kapot, vervangen en hij loopt weer perfect!
bedankt voor jullie informatie alsnog!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.