Volkswagen Passat: Te hoge CO bij 4 gastest

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Auto is voor APK afgekeurd vanwege te hoge uitlaatgasemissies. Waarschijnlijk ligt dit aan de lambda-sonde of de katalysator. Wat kan ik het beste vervangen of heeft iemand nog een idee?

Groet,Steven

Steven11156

Geplaatst door Steven11156 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

eerst je lambdasonde signaal meten met een multimeter moet pendelen tussen de 0.1 en 0.9 volt

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

En als het 0.9V continue is, zegt dat nog niks. Er kan ook iets anders defect zijn waardoor de motor te rijk komt te staan, b.v. watertemperatuursensor. Laat hem eerst mar eens uitlezen door dealer of vakgarage.

Steven11156 (0), 18 jaar geleden

Ok,bedankt. Zal m eerst laten uitlezen.
Stel dat ie vervangen moet worden, waar zit ie precies, en waar zit de verbindingstekker? (1.8 ABS,Mono-motronic)

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Stekker: Zwarte en Witte 2-polige stekkers.
Locatie: Onder hoes van de versnellingsbak pook.

Steven11156 (0), 18 jaar geleden

Ok, ik bedoelde het vervangen van de Lambda-sensor, dat was inderdaad niet helemaal duidelijk.Weet je dat ook? Wat jij bedoelt is voor het uitlezen. Trouwens dat heb ik geprobeerd, volgens de vraagbaak moet je de massa van de bruine stekker 5 sec. aan massa leggen,na verbreking zou een knippercode op dashboard?? moeten verschijnen.Dit gebeurde niet, heb je hier nog een tip?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.