Volkswagen Passat: Te hoge druk airco.

Bouwjaar: 2000

Airco werkte niet goed, systeem leeggehaald, te weinig koude middel,juiste hoeveelheid gevuld, nu loopt de druk op tot 26bar, ook slaat de airco fan niet in,zou dit kunnen komen door een verstopt filter?

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

de druk loopt te hoog op om dat de koelvin niet aanslaat.de vin is de oorzaak die moet aanslaan. het is meestal de linker koelvin.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Logisch toch dat je druk oploopt als de vinnen niet werken,zeker met deze temp.

Schakelt de vin wel in stand 2 in,heeft namelijk 2 standen.Als dat niet gebeurt effe controleren of zekering in orde is en dan nog eens controleren of de vinnen werken.Meestal werkt stand 1 niet en klapt de zekering er verloop van tijd uit.Beide koelvinnen zullen dan vervangen moeten worden.

suc6

hendriks4311 (0) PRO, 18 jaar geleden

of defect tef ventiel

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

er zit maar een ekektr vin op. de andere werkt met een visco koppeling.het is een bekende kwaal.zet er even spanning op en je weet het. de presostaat schakelaar heb ik nog nooit stuk gehad.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien een defecte drukschakelaar.
of een defecte regelunit voor de airco, deze zit onder je accubak weg gewerkt.


suc6

Denny23 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mogelijk zou je ook het filterelement in de leiding kunnen controleren cq vervangen, dit filter zorgt voor flow in je systeem

PIETER9040 (0) PRO, 18 jaar geleden

allemaal bedankt voor het meedenken, het probleem gevonden, onder het afdekkapje bij het stuurbekrachtigingsreservoir zitten een aantal stekkers, zo ook een voor de aircofan, deze maakte geen goed contact ,stekker verbinding hersteld en hij werkt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.