Volkswagen Golf: Te laag toerental en afslaan na paar minuten rijden, rond bep. t

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een VW Golf uit 1993, 1.8 l.
De auto start perfect, eerste paar minuten is er ook niets aan de hand, maar het lijkt wel zodra de motor een bepaalde temperatuur bereikt of er dan pas problemen zijn met het toerental. Dit zakt dan veel te laag bij intrappen koppeling en regelmatig slaat ie daardoor ook af. Zodra ie op een gegeven moment gewoon warm is zijn er totaal geen problemen meer. Ook bij volledig koud zijn dus niet, maar echt rond een bepaalde motortemperatuur, lijkt het. Wat kan dit zijn?

MariëlleV

Geplaatst door MariëlleV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

marielle dat zou een temperatuursensor kunnen zijn of een vacuumslang die lekt.
ook de voetpakking van de injesctie is mogelijk.
dit zijn dus de dingen die gecontroleerd moeten worden.
maar voordat je dat doet moet je eigenlijk het storinggeheugen uitlaten lezen om tezien of er een storing in het geheugen zit.

goetjes jan.

MariëlleV (0), 17 jaar geleden

[quote=MariëlleV]Ik heb een VW Golf uit 1993, 1.8 l.
De auto start perfect, eerste paar minuten is er ook niets aan de hand, maar het lijkt wel zodra de motor een bepaalde temperatuur bereikt of er dan pas problemen zijn met het toerental. Dit zakt dan veel te laag bij intrappen koppeling en regelmatig slaat ie daardoor ook af. Zodra ie op een gegeven moment gewoon warm is zijn er totaal geen problemen meer. Ook bij volledig koud zijn dus niet, maar echt rond een bepaalde motortemperatuur, lijkt het. Wat kan dit zijn?[/quote]
Bedankt voor je reactie Jan,

inmiddels is Opa Toettoet al naar de garage geweest en is het probleem verholpen.
Wat het probleem nu precies was, weet ik nog niet, heb hem na sluitingstijd opgehaald en krijg ik dus nog te horen. Ik zal het wel laten weten, is wellicht voor een ander met dezelfde problemen wel handig.
Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

Gr: Mariëlle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.