Volkswagen Polo: tellernaalden verwijderen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12v

Hallo .

Wil een lampje van het instrumentenpaneel vervangen, nu moet de wijzerplaat opgetild worden om er bij te kunnen en dus moeten de tellernaalden verwijderd worden.
Kan iemand me vertellen hoe dit moet ? Moeten deze er gewoon afgetrokken worden? Denk eerst maar ff vragen voordat ik dadelijk de boel sloop..
B.V.D. Erwin.\

erwin2919

Geplaatst door erwin2919 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

zitten er wel gewoon lampjes in want als dat zo is is dit niet de manier deze zitten dan aan de achter kant.
als je de wijzers er af trekt is de kans groot dat het niet mer goed komt.

groetjes jan.

erwin2928 (0), 13 jaar geleden

Ja een goede vraag of er lampjes inzitten , er zit onder de wijzerplaat in het midden een kunstof iets met vakverdeling maar kan de wijzerplaat net niet hoog zat optillen om te zien of er lampjes inzitten . Het lampje van de remblokslijtage moet namelijk verwijderd worden.Maar als de wijzers er niet af kunnen hoe kom ik hier dan bij?

M.V.G. Erwin

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit type instrumentenpaneel is voorzien van led's, geen verwijderbare lampjes dus!

Gr. paul

erwin2919 (0), 13 jaar geleden

Ok , dit ledje moet toch ook bereikbaar en vervangbaar zijn?

M.v.g. Erwin..

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nee dat is niet vervangbaar.
tenminste officeel je kunt het natuurlijk altijd proberen.
ze gaan eigenlijk ook nooit stuk of er moet een soldeer verbinding niet goed zijn.


groetjes jan.

erwin2928 (0), 13 jaar geleden

als ik het instrumentenpaneel (printplaat)van de achterkant bekijk kom ik niet bij het ledje , moet toch echt aan de zijde van de tellerplaat , maar dan moeten de wijzers eraf , en daar zie ik vanaf ben toch bang dat er iets afbreekt. als niemand een andere optie heeft zet ik de boel maar weer inmekaar.
Bedankt voor de hulp , Gr. Erwin.

erwin2928 (0), 13 jaar geleden

Heb zojuist het instrumentenpaneel weer gemonteerd in de polo, en waarempel het remblokslijtagelampje is uit!! en de rest functioneert nog.
Nou hopen dat deze uitblijft tot na de A.P.K.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk aan..., misschien was het ergens een slecht contact.

Gr. paul

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Voor het verwijderen van de tellernaald bestaan speciale wijzertrekkers waarmee je gemakkelijk deze kan verwijderen. Met een soort vorkje kan je met ondersteuning het ook proberen alleen je moet oppassen dat je het asje niet verbuigd of er uit wigt. Gelukkig is het niet meer nodig en is het probleem opgelost!

erwin2928 (0), 13 jaar geleden

Ja ben ik weer, ben een eindje wezen rijden en ja hoor het lampje begon weer te fikken tesamen met een geluidsignaal. vervolgens auto uitgezet en opnieuw gestart, in eerste instantie bleef het lampje uit maar na een paar km. ging hij weer aan.
Dit is anders als voor het demonteren van de cockpit, toen brande het lampje al bij het starten. En was er geen geluidsignaal.
Maar mag nu geen probleem zijn bij de APK, omdat er niet met de auto gereden word zal het lampje niet gaan branden hoop ik maar.
Word hij toch afgekeurd , zal ik met mes en vork aan de gang moeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.