Volkswagen Golf 3 td 55 kW: Temp loopt op onder belasting

Bouwjaar: 1993

Geachte lezers, mijn Golf 3 td heeft met warm weer en belasting (4 inzittende) en temperatuur die oploopt tot tegen de 100° waarbij de fan onder rijden nog net niet gaat draaien, ook na het monteren van een nieuwe radiateur is het probleem niet verholpen. motor heeft ca 190 d km gedraaid met ca 70% snelweg kilometers. Loopt goed, start vlot en verbruik ca 1op 15 1 op 16. Heb ik een fobie voor temp meters of is er echt iets mis??

Hoop op jullie reacties,

Groeten Johan

jkuiper

Geplaatst door jkuiper (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

met dit warme weer is 100 graden echt geen uitzondering. kan geen kwaad. hij mag zelfs nog wel wat warmer worden. zou me maar geen zorgen maken als de fan aanslaat en de temperatuur zakt weer. je kan een andere termostaat monteren die wat kouder is, dan blijft hij op de temperatuur meter ook kouder.

jkuiper (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de reactie, ik zat al met de gedachte te spelen om de verstuivers eens te laten testen maar de motor heeft pas 190 d km gedraaid, leek me een beetje vroeg voor revisie.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

mocht de motor wel te heet worden , dan hebben de verstuivers hier nog niks mee te maken. een te heter motor ligt niet aan de verstuivers. ja 190d km is wel vroeg voor revisie, maar alles kan kapot.

wa22 (0), 18 jaar geleden

hoi die probleem heb ik ook gehad en bij was het de termostaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.