Volkswagen Golf: Temperatuur lampje knippert???

Bouwjaar: 1987

Sinds een week wil ik de motor starten, maar als je hem eerst op contact zet knippert het controlelampje van de temperatuur niet meer en naarmate je 10min. gereden hebt wordt de temp. te warm en gaat het lampje juist knipperen, het is volgens mij duidelijk dat de motor te warm wordt, maar waar ligt dit aan??? verder loopt de auto perfect...

guus3893

Geplaatst door guus3893 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Guus,
Ik denk niet zo snel dat je motor te heet wordt. Dit klinkt als een kapot metertje. Een slecht contact. Na een tijdje draaien van de motor maakt hij ineens wel contact en knippert het lampje. Je kunt op de sloop een ruildashboard halen en het hele dashboard overzetten. Is wel effe pielen maar dan werkt het weer.
Succes,
Paul

guus3893 (0), 19 jaar geleden

ok dat zou kunnen natuurlijk, ik heb hier niet veel verstand van, maar het lampje blijft knipperen en zelfs de meter gaat over het gemiddelde heen, waar hij normaal staat en ook als ik de verwarming aanzet komt er al snel nadat hij gestart is hete lucht uit.
heeft dit alles dan niet met elkaar te maken??
groeten guus

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Om te kijken of de motor te warm wordt: Voel aan de bovenste radiatorslang. Deze moet goed heet zijn bij warme motor. De onderste is normaal niet zo warm maar als de auto stil staat wordt deze even later wel heet en moet de radiatorfan aanslaan. Is de bovenste slang koud of lauw dan is de thermostaat kapot (gaat niet meer open). De waterpomp moet goed zijn want de kachel doet het goed vertel je. Is dit allemaal goed en kan je de motor een kwartier stationair laten draaien zonder dat 'ie gaat stomen dan is toch het dashboardje kapot.

Groeten,
Paul

guus3893 (0), 19 jaar geleden

Ja maar dat is het hem juist de radiatorfan slaat ook niet meer aan, want normaal gesproken als ik hem uitzet na een rit slaat hij wel aan en nu doet hij dat niet meer???

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

dasn zou ik eerst eens gaan kijken waarom je fan niet inslaat... zekering defect, thermostaat defect? of fan defect?

dat oplossen en dan kijken wat het lampje doet...


suc6 ermee!

rtempert (0), 19 jaar geleden

is de bedrading wel goed van de thermometer?? of mischien is er wel een zekering kapot. je moet gewoon even de bedrading nakijken maar dan hoor ik het wel!!

MVG, Robert

guus3893 (0), 19 jaar geleden

Ik heb t probleem al gevonden.
Er zat een kortsluiting in de temp. meter zelf dus heb het hele dashbaord kastje eruit gehaald en een nieuwe meter erin gezet!
Bedankt voor jullie reacties!!

Groeten Guus

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dus toch het dashboard. Mooi dat je het gevonden hebt!
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.