Volkswagen Golf: afscheid nemen van mijn Golf of toch niet?

Bouwjaar: 1986

Help, sinds vandaag sta ik voor het dilemma breng ik mijn Golf naar de sloop of niet. Ben nog net aan thuisgekomen met ernstig defect aan V-riem/poelie/krukas (ANWB bijgeroepen). Dit moet gerepareerd worden voordat ik weer kan rijden. Maar garage is erg duur en ik ben bang dat de auto het niet meer waard is. Zou het heel graag zelf doen, maar hoe? Wie heeft raad?

Maud

Geplaatst door Maud (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat is dat defect ?

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het bekende probleem van de losgelopen krukasbout?. Dat is wel te repareren als het tenminste niet al te zeer uit de hand gelopen is.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


ik denk toch dat het allemaal wel mee zal vallen gezien er genoeg sloop motoren ( delen ) zijn maak jij wel kans op een goedkoop herstel,

wegdoen kan altijd nog.


paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

die dingen liggen volop op de sloop dus je kunt uitzoeken voor een prikkie. dus oplappen die ouwe golf en rijden met die bak.

Maud (0), 19 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de reacties heren. Het defect: V-riem zat veel te strak, en poelie en krukas(?) lopen niet gelijk aan elkaar. De laatste 10 min voor ik thuis was liep de temperatuur veel te hoog op en er was een erg duidelijk luchtje te ruiken van heet geworden metaal of iets dergelijks. V-riem ziet er nog goed uit, zit nog wel te strak. Maar wat precies de oorzaak van het warmlopen is? ANWB zei in ieder geval poelie vervangen. Maar heb geen idee wat het kost en kan het er sowieso zelf niet inzetten. Of het moet niet zo heel erg moeilijk zijn? En wat zou er nog meer defect of beschadigd kunnen zijn? Graag jullie reacties, bij voorbaat dank.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


ik denk dat de waterpomp is vast gelopen onderweg en de geur daar vandaan komt.

als dit zo is.? dan vallen de kosten nog wel mee.

het er op zetten van deze waterpomp gaat jou vast lukken als je deze vraag eens weer steld op dit forum.

paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja sluit mij bij paul aan als het aleen de waterpomp is vallen de kosten genoeg mee, dat ding kost nieuw echt niet meer dan 60 euro bij de autoshop. en het er op zetten moet voor een leeek wel te doen zijn. succes

Maud (0), 19 jaar geleden

Hoe kom ik erachter of het de waterpomp is en waarom denken jullie dat? En die poelie is ook zelf te vervangen?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


tja..

kijk of je de riem er af kunt halen zelf ( of een handige harry )

en voel ( draai ) dan eens aan die poelie van de waterpomp of deze vast zit of zwaar rond gaat,


paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat het de waterpomp is omdat de temperatuur op liep. die zorgt voor de circulatie voor de koelvloeistof en als dat niet gebeurd word de motor warm. en verder sluit ik mij bij paul aan. kijken of je de riem kunt verwijderen en even aan de poelie draaien en kijken of die zwaar draait of vast zit. zo ja dan is je waterpomp naar de filistijnen. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.