Volkswagen Golf: temperatuur loopt te hoog op als ik stil sta

Bouwjaar: 1994

de temperatuur loopt de hoog op als ik stil sta (iets over de 100 graden). de fan slaat wel aan bij honderd graden en zakt dan ook wel weer, maar lijkt me niet dat het goed is dat ie zo warm word. en als ik op de snelweg lekker door rij dan zakt de temparatuur wel is terug naar 70 graden. kan het zijn dat de thermostaat niet meer helemaal naar behoren werkt?

bobby1358

Geplaatst door bobby1358 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

ik vermoed inderdaad dat de thermostaat aan vervanging toe is. Succes

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Thermostaat moet vervangen worden door de te lage temperatuur op de snelweg (moet ca 90 graden zijn).

wat betreft de 100 graden tijdens stilstaan: deze is inderdaad te hoog. Komt niet door de defecte thermostaat maar door een gare sensor in de radiator die de ventilator stuurt.

bobby1358 (0), 18 jaar geleden

nou dan heb ik nog ff vraagje waar kan ik de thermostaat vinden bij een golf3 1994 1.6?

bedankt voor de reacties!!!!!!!!!!!!

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor de bougies aan de voorzijde heeft dan zit de thermostaat onder de waterpomp (onderste radiatorslang volgen), zitten de bougies aan de achterzijde dan zit de thermostaat voor op het blok (ook onderste radiatorslang volgen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.