Volkswagen Golf III : Temperatuur meter golf 3

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D 47kw (1Y)

Hallo collega's

Heb hier een golf 3 staan, deze heeft als klacht dat de temp meter nier verder komt dan 70 graden... Als de koelfan inslaat geeft hij ook net 70 graden aan.... Met infra rood temp meter gecontroleer maar motor heeft wel de normale temperaturen... Temp sensor vervangen (4 draads sensor in watermond cilinderkop) Weinig verbetering... Is dit een bekend probleem?.... Klant maakt zich zorgen dat als de motor wel een keer aan de kook raakt hij dit niet op tijd signaleert.. Als ik de temp sensor aansluitingen doorverbind slaat de meter trouwens wel helemaal in de hoek!

Alvast bedankt voor de hulp!

webfreak90

Geplaatst door webfreak90 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Geen lucht in het systeem?

webfreak90 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee koelsysteem werkt verder helemaal naar behoren... Heb het op meerdere manieren geprobeert... Met een infra rood temperatuurmeter blijkt dat de temperaturen op verschillende punten in het koelsysteem wel juist zijn. Alleen de meter weigert dit juist aan te geven....

Hans4040 (320) PRO, 15 jaar geleden

doet de brandstofmeter het wel goed?
deze wordt, samen met de koelvloeistoftemperatuur meter gevoed door dezelfde spanningsstabilisator.
misschien is de spanningsstabilisator defect.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.