Volkswagen Golf IV: temperatuurmeter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6sr (akl)

heren,

mijn temperatuurmeter schommelt zo rond de 70 graden( dit na echt een heel stuk snelweg gereden te hebben),soms zelfs iets minder (65)

is dit niet wat aan de lage kant??

Verder vraag ik mij af of een verbruik van 1 op 10 normaal is voor deze auto ( auto heeft altijd netjes zijn beurten gehad,en nee heb geen zware rechtervoet)

groet danny

danny1937

Geplaatst door danny1937 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Normaal Tempmeter moet netjes op 90c aanwijzen.

denk dat je temp_voeler defect is.

Theo Sparenburg (10), 16 jaar geleden

Geeft de kachel op de snelweg wel voldoende warmte? Als dat niet het geval is blijft waarschijnlijkt de thermostaat open staan. Motor stationair warm laten draaien en steeds even aan de onderste en bovenste radiateur slang voelen. In eerste instantie zal een van deze slangen duidelijk kouder moeten blijven dan de andere. Pas als de thermostaat open gaat worden beiden slangen min of meer gelijk warm. Als de slangen min of meer gelijk opwarmen blijft de thermostaat open staan. In dat geval zal de temperatuurmeter in stadsverkeer en file meestal wel hoger gaan staan.

vr.gr. Theo

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk wel dat inderdaad de sensor defect is, uitlezen zal duidelijkheid geven. Gaan regelmatig stuk, heb er zelf ook al de nodige vervangen. Je krijgt dan foutcode G2 of G62. Loopt ie ook soms onregelmatig stationair of te hoog stationair?

danny1937 (0), 16 jaar geleden

[quote=Audidriver73]Denk wel dat inderdaad de sensor defect is, uitlezen zal duidelijkheid geven. Gaan regelmatig stuk, heb er zelf ook al de nodige vervangen. Je krijgt dan foutcode G2 of G62. Loopt ie ook soms onregelmatig stationair of te hoog stationair?[/quote]
auto loopt zo rond de 1000 toeren stationair.

vaak loopt hij onder het rijden op tot 90 graden,om vervolgens binnen 5 sec weer terug te zakken naar 70/60/50 graden,en daarna loopt hij dan vaak weer op naar 90.

sensor g62 zorgt er toch alleen voor dat de meter in het dashbord de juiste temperatuur aangeeft,of niet?

kachel word gewoon warm

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt, deze sensor heeft 4 aansluitingen, 2 voor de meter in het dashbord en 2 die de ECU aansturen. Afhankelijk welke van de 2 defect is krijg je bij uitlezen G2 of G62 te zien. Het zijn dus eigenlijk 2 temperatuurvoelers in 1 behuizing. Er zit nu waarschijnlijk eentje in met een zwarte behuizing, de nieuwe zal een groene hebben en is een "verbeterde" versie. Heb er vorige week nog eentje gehaald bij dealer in duitsland en koste 23euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.