Volkswagen Passat: temperatuurmeter hapert

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

De motortemperatuurmeter komt zo af en toe enigszins omhoog, maar blijft verder op het minimum staan. De sensor is al eens vervangen. Waar zou dit aan kunnen liggen? Aan de printplaat in het dashboard?

janvanoesd

Geplaatst door janvanoesd (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Wordt hij wel warm als je hem een tijd stationair laat draaien?
Dan thermostaat vervangen en is het probleem verholpen.

janvanoesd (0), 16 jaar geleden

Bedankt, ik zal checken wat hij doet tijdens het stationair draaien. Vandaag tijdens heb ik tijdens een paar ritten de meter zelfs een poosje op 90 graden zien staan, daarna zakte hij telkens terug weer op de aanslag.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

actuator test uitvoeren in je instrumentenpaneel dan slaan de meters uit naar max als dat goed is je tempsensor vervangen

janvanoesd (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik neem aan dat mijn garage wel kan uitleggen hoe dat gaat. Had nog geen tijd gehad om de vorige suggestie uit te proberen. Klinkt alsof hier wel uit te komen valt.

janvanoesd (0), 16 jaar geleden

Mijn vakgarage kon de actuatortest uitvoeren. Er was niets aan de hand met het instrumentenpaneel. De sensor moest opnieuw worden vervangen. Nu werkt alles goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.