Volkswagen Golf: temperatuurmeter schomel en blijf bij 0 graden hangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds 2 weken doet mijn temparatuur meter raar. Soms doet deze goed, en soms Komt hij op 90 gragen en spontaan zakt hij weer bij 0. En soms ook na een half uur gereden te hebben blijf hij op 0 graden hangen. vak ook ff naar 90 dan weer na 20 en weer 90. Snapt nicks van. In iedergeval hij komt niet hoger dan 90 graden. Verwarming werk goed . Weet iemand mieschien iets over, Is dit ook schadelijk, door bv. dat mijn temperatuur op 0 blijf en dus dat mijn automatische shock aan blijft, ook na een uur rijden ofzo ?????????????????

silvergolf

Geplaatst door silvergolf (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

jan het is niet schadelijk hoor maar de oorzaak is de temperatuurvoeler in de motor deze vertoont storing.
deze temperatuursensor moet je vervangen en dan ben je van het probleem af.

groetjes jan.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Koevloeistof temperatuur voeler vervangen.
Meestal is het daarmee verholpen en als je het zeker wil weten moet je hem eerst laten uitlezen.

silvergolf (0), 17 jaar geleden

Is deze temparateur sensor/voeler makelijk te vervangen, of moet ik speciaal naar de dealer. Hoet ziet het eruit en waarzit deze. Bedant voor jullie informatie

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

jan deze is makelijk zelf tevervangen hoor hij zit naast het blok boven de versnellingsbak er zitten vier draadjes aan en als het goed is is hij groen van kleur de sensor dan de stekker is zwart.

groetjes jan.

silvergolf (0), 17 jaar geleden

Jan Ik heb vandaag de temperatuursensor gekocht, ziet inderdaat groen uit. Ik heb ff snel onder de motor kap gekeken kon niet vinden waar die zit, Morgen ga ik goed kijken. Weet jij ook tevens waar de relaeis zit. In de zekering kast zit deze niet, en onderde motor kap is een zwarte dozen. Hier in zitten er wel 2 dozen die lijken op relaeises, Maar de poten klopen niet. Onderdeel heb ik gekocht met autopapieren bij de dealer, ga van uit dat ze juiste onderdelen verkopen als je met de auto parieren ga.

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

jan wat voor relais bedoel je want daar heb ik niks over gelezen dus graag wat meer info daar over voordat ik kan zeggen of ik weet waar hij zit.


groetjes jan.

silvergolf (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook problemen met koude start sinds een maand. Als een maal gestart, dan geen problemen meer, allen die van die temperatuur metertje. Naar mij gevoel dacht ik dat de gloeien niet lang gloeide. ivm koude start . hij gloei echt 1 a 2 seconde. Ik heb iemand gesproken hier over die ook deze probleem was toen zij hij je moet de Gloei relaeis, vervangen. Ik was vandaag bij de dealer en dacht ik koop deze ook gelijk. het is een kleine blokje een soort zekering. boven staat een nr nl. 103 erop.

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

jan deze zit links onder het dashboard daar moet je voor de linker onder kant van het dashboard voor weg halen.
je wipt de linker zijkant los waar de zekeringen zitten daar draai je de torx schroeven los.
dan draai je de torx schroeven los van dat onderste deel en dat trek je los dan zie je de relais zitten.
als dat van dat starten niet helpt laat dan het inspuitbegin in de bassisstand controleren of deze wel goed staat staat deze telaat dan slaat hij ook slecht aan de eerste maal.

groetjes jan.

silvergolf (0), 17 jaar geleden

Jan bedankt voor uw informatie. Ik laat je morgen weten hoe het allemaal is gegaan. Kent u toevalig een link waar ik de technishe kant van deze golf variant 1.9 tdi bj 2001 kan zien. Nog een fijne avond.

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

nee jan daar kan ik je niet aan helpen maar zo moelijk is het niet hoor als je een beetje handig ben dan zul je dat wel zien.

groetjes jan.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Jan

kijk eens op : www.volkswagen.msk.ru

misschien dat je hier iets op kan vinden over je auto..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.