Volkswagen Golf: Temperatuursensor Golf 3

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 (ADZ)

Misschien een vreemde vraag, maar kan de temperatuursensor ook af en toe "kapot" zijn.
Ik heb nl. soms flinke problemen met starten als ik een korte rit heb gereden. Als ik dan weer wil starten dan slaat de motor niet aan of hij staat ontzettend te haperen en te ploffen. Ik denk dat de autom. choke open blijft staan doordat de temp. sensor niet goed werkt (verzopen?).
Vorig jaar is dit begonnen. Het is een hele tijd goed gegaan, maar het komt nu geregeld weer terug.
Het vreemde is dat ik er soms helemaal geen last van heb. Daarom de vraag of de temp. sensor ook af en toe niet goed kan werken. Helpt het, als dit probleem er is, om de stekker er af te halen?
Groet Ronald

Ronald10414

Geplaatst door Ronald10414 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (15) PRO, 16 jaar geleden

ja ronald dat zou kunnen als er een deel in het werk gebied stuk is.
ik zou adsviseren om eerst uittelezen op storingen en zo je niks vind dan zal ik deze sensor gewoon vervangen want zo duur zijn ze niet dus een ding waar wij ook meestal mee beginnen omdat ze nog al eens stuk gaan.

groetjes jan.

Ronald10414 (0), 16 jaar geleden

Jan, bedankt voor je reactie. Volgende week wordt hij uitgelezen. Ik houd er rekening mee dat er geen storing uit komt, want verleden jaar is hij ook al eens uitgelezen en toen gaf hij ook geen storing op de sensor. Toen viel het slechte starten nogal mee. Maar nu is het soms echt flink raak. Ben ook van plan om hem anders gewoon te vervangen. Kun je hier misschien nog een tip over geven. Hoe zit de sensor vast? Is de sensor er makkelijk uit te halen? groeten Ronald

jan T (15) PRO, 16 jaar geleden

ronald die sensor zit met een klipje vast ; steld niks voor is zo gebeurt.
mocht het niet helpen laat de motor draaien en spuit met de plantenspuit de bobine en bougiekabels nat en geef een paar keer gas en kijk eens of hij het dan goed blijft doen we hebben wel gehad dat een bougiekabel door sloeg en zelfs een keer een bobine waardoor hij soms niet wilde aanslaan en juist door het nat tespuiten kwam dat boven water.

groetjes jan.

Ronald10414 (0), 16 jaar geleden

Wilde nog even terug komen op de temperatuursensor. Ik heb hem niet meer laten uitlezen, maar heb voor nog geen 2 tientjes een nieuwe sensor gekocht en deze vervangen. Jan, je had gelijk, stelde echt niets voor.
Probleem heb ik niet meer gehad. Na korte ritjes start de auto weer goed. Bedankt voor de reactie!
groeten Ronald

jan T (15) PRO, 16 jaar geleden

nou ronald hopen dat het zo blijft we wachten het maar af zal ik maar zeggen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.