Volkswagen Golf: temperatuursensor stuk en hoe vervangen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 pk

Hallo,

Vandaag merkte ik op dat de bedrijfstemperatuurwijzer van de motor wel heel snel veranderd. Vroeger stond hij altijd mooi op negentig. Nu gaat hij plots van 90 naar 70, dan weer naar 50,... Ik heb de motor zelfs stilgelegd en zelfs dan nog maakt de wijzer bokkensprongen zonder evenwel op de laagste stand te komen (dus hij blijft buiten de 'gevarenzone'). Motor doet normaal, verwarming ook. Boven de 90 graden gaat de wijzer ook nooit.

Ik heb even de koelvloeistof gecheckt: er zit meer koelvloeistof is dan aangegeven maar dat kan zijn omdat de motor nog wat warm was.

Wat is het probleem? Ik veronderstel, na vorige berichten op dit forum te hebben gelezen, dat de sensor de geest heeft gegeven. Kan ik dit zelf vervangen en zo ja hoe?

erg bedankt!!

joinke

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Sensor zit (als je voor de auto staat) rechts van de cyl.kop onder de vacuumpomp die op de zijkant van de kop zit gemonteerd.
Liefst bij koude motor de stekker eraf en het borgveertje verwijderen,trek de sensor eruit (vergeet niet de o-ring te verwijderen),er loopt nu koelvoeistof uit,dan de nieuwe sensor inbouwen in omgekeerde volgorde met nieuwe o-ring.
Blok schoonspuiten met tuinslang.
Starten en de dop van het reservoir eraf en zonodig na een paar minuten bijvullen.
Proefrijden en weer peil controleren.

Ricky,

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img131.imageshack.us/img131/4743/...[/img][/url]

de juiste benaming van deze sensor is de G-62

paul,

joinke (0), 17 jaar geleden

hartelijk bedankt voor deze deskundige uitleg!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.