Volkswagen Touran: Tijdens inschakelen acherruit, gaat achterruitenwisser aan.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Als ik de auto in de achteruit schakel, gaat de achterruitenwisser aan.
Waarschijnlijk massa probleem.
Waar zou dat nu kunnen zitten?
Tevens werkt de achterruitverwarming niet terwijl en wel spanning op de achterruitverwarming staat (ruim 13 v) en de weerstand heb ik gemeten en die was ook aanwezig.
Hopelijk weet iemand een oplossing.

Edwin

trabantsmurf

Geplaatst door trabantsmurf (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

harry4203 (550) PRO, 9 jaar geleden

probleem 1 lijkt mij zo te horen. doet ie dat ook met de ruitenwisser voor uitgeschakeld?
probleem 2 lijkt mij toch defecte acherruit. (wel controleren of er spanning op staat dmv een flinke lamp oid en niet met een voltmeter ivm eventuele overgangsweerstand.

trabantsmurf (0), 9 jaar geleden

De ruitenwisser voor is idd uitgeschakeld.
Wat bedoel je met "een lamp ertussen zetten"?
De plus en de - op de achterruit zetten en dan kijken of de lamp het doet?

trabantsmurf (0), 9 jaar geleden

Ik heb er net een spanningzoeker tussen gedaan en die deed het gewoon.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit lijkt sterk op een doorgebroken kabelboom in de achterklep. Haal deze bekabeling los, en controleer op blootliggende draden.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Normaal als het regent ziet je regensensor dat en als je dan in achteruit schakelt gaat de achterwisser aan zodat je wat kan zien in achterruit, gemak optie zeg maar maja als hij dat ook doet bij geen regen en/of je hebt geen regensensor dan is er idd wel wat anders aan de hand. Je kan deze functie ook uitschakelen met de testkast.

trabantsmurf (0), 9 jaar geleden

Hij gaat ook aan als het droog weer is, dus zal er geen regensensor op zitten.Ik heb geprobeetd de kabelboom te bekijken op breuk, maar als je het rubber voorzichtig los maakt van de kabelhouder breken de pennetjes al af.Een waardeloos systeem van vw, want zo krijg je het rubber niet meer vast waar de kabelboom doorheen loopt.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Regensensor zit in de houder van de binnenspiegel, kan je zo zien als je van buitenaf daarnaar kijkt, dan zie je een soort lensje zitten, lijkt op een camera lens, als je hem niet hebt zie je alleen een rond plakrubber waar de voet van de binnenspiegel aan vast zit.
Ja idd die breken zo af...is vw plastiek...zou het wel ff snel afdichten op provisorische manier anders grote kans op waterlekkage!

trabantsmurf (0), 9 jaar geleden

Zit geen sensor op de binnenspiegel.
Net ff het volgende getest en ziedaar....als de voorste ruitenwissers zijn ingeschakeld en ik zet de auto in de achteruit.....gaat de ruitenwisser aan!!
Dus niet zoals ik eerder beweerde ...ook bij droog weer (alleen als de ruitenwisser per ongeluk aan is blijven staan, blijkbaar). :-(

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Oke dan heeft deze auto de optie dat hij de wisser achter ook aanstuurd zonder regensensor maar dan het signaal van de voorste wisser pakt en als deze aanstaat weet systeem dat het regent en dus ook de achterwisser aanstuurd als je in achteruit zet. Zoals Harry al zei klopt inderdaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.