Volkswagen UP 2019: Tikgeluid bij vering

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Mijn VW Up maakt een tikgeluid als ik over drempel of kuil heenrij, Het komt door mijn schroefset die ik eronder heb zitten. De stofafdichting plus het kunststof gedeelte wat onder zit in de schroefset zit blijft boven zitten zie blauw rondje foto nadat die over een bult is gegaan dit hoort toch niet hij hoort toch beneden te blijven zittenof heb ik dit mis. Daardoor tikt die bij in vering tegen het kunststofgedeelte aan. Heeft iemand een tip om dit probleem op te lossen.

Vinie1974

Geplaatst door Vinie1974 , lid sinds 2 weken geleden

7 Reacties

limbra, 2 weken geleden

Weet je zeker dat het geluid door het schroefset veroorzaakt wordt ?
Heb je het schroefset al langere tijd geleden eronder gemonteerd of kort geleden gemonteerd ?
In welke stand heb je de schroefset afgesteld, laag, extreem laag, normaal.......?
als je de schroefset hoger afsteld is het tik geluid dan nog aanwezig ?
(minder veer spanning)

controleer de hulpveer op beschadiging / breuk,
controleer de polyamide demper onderaan de hulpveer op beschadigingen,
controleer de veerpootlagers,
controleer of de hulpveer niet scheef komt te zitten tijdens inveren.

.

Vinie1974, 1 uur geleden

Ik heb de kunststof stofkap verwijderd en het probleem is weg. Ik heb hier bij mijn huis de auto altijd aan de weg staan half op het asfalt en half in de goot waardoor de veerpoot waarschijnlijk iets scheef komt te staan. En 8 meter verder als ik hier wegrij heb ik een hoge drempel waardoor waarschijnlijk door het iets scheef staan van de veerpoot en niet de tijd krijgen om weer iets rechter te komen staan omdat dan de hoge drempel al binnen 8 meter komt tikt de stofkap ( zag iets gebogen randje onder de kunststof stofkap zitten) tegen het demperhuis aan. Dit is mijn redenering dus een specifiek probleem van hoe ik de auto hier geparkeerd heb staan en de hoge drempel 8 meter verder. Als ik mijn auto op een normale parkeerplaats had staan of op een oprit dan had dit waarschijnlijk niet gebeurd is mijn conclusie. mvg Vincent

Vinie1974, 1 uur geleden

Hierbij 2 foto's van mijn situatie.

Vinie1974, 1 uur geleden

1ste foto

Vinie1974, 54 minuten geleden

2de foto

.

Vinie1974, 53 minuten geleden

1ste foto

Vinie1974, 23 minuten geleden

1ste foto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!