Volkswagen Passat: Tikkend geluid bij optrekken

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,

Bij mijn Passat tdi (130pk)hoor ik een tikkend geluid bij het optrekken.
Als ik tijdens het optrekken het gas los laat is het weg en als ik een constante snelheid rij is het ook weg, indien ik weer gas bij geef hoor ik het weer.
Ik heb zelf niet het idee dat het uit het motorblok zelf komt maar waar het wel weg komt is mij een raadsel.
Indien iemand een idee heeft hoor ik het graag.

Alvast bedankt

Mvg Victor

spijkie

Geplaatst door spijkie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ferdi3008 (0), 18 jaar geleden

Victor,

Ik hoor hetzelfde tikkende geluid bij het optrekken als dat jij beschrijft in mijn GOLF IV 110pk uit 2001. Helaas heb ik geen oplossing voor het probleem, ik vroeg me echter af ofdat je zelf inmiddels al gevonden hebt wat dit tikkende geluid veroorzaakt? (is inmiddels al een tijd geleden dat je dit bericht geplaatst hebt.

Alvast bedankt voor je reactie!!

Ferdinand van Heerd

spijkie (0), 18 jaar geleden

Nee nog steeds geen oplossing maar ben de afgelopen tijd bij diverse vw dealers geweest en ze zeggen allemaal dat het geen kwaad kan maar kunnen niet echt uitleggen waar het nu vandaan komt.
Een kameraad van mij heeft sinds kort een passat van 2002 met een 130 pk dieselmotor en die heeft het ook terwijl mijn zwager ook een passat uit 2002 heeft met een 130 pk dieselmotor en die heeft het weer niet.
Blijft een vaag iets.

Victor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.