Volkswagen Passat: automatische versnellingsbak schakelt met een klap

Bouwjaar: 1999

Ik heb de wagen al twee jaar en heb enkele keren meegemaakt dat de bak iets te lang in een versnelling blijft hangen en dan met een harde klap alsnog op/terugschakelt. Dit is in twee jaar 5 keer gebeurd maar de laatste maand al twee keer. De wagen staat op 240000 km en de olie is nog nooit ververst.

adrie139

Geplaatst door adrie139 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Dan zou ik toch zeker eerst de olie eens (laten) vervangen.
Let op dat de juiste olie erop gaat.

adrie139 (0), 18 jaar geleden

Is dat makkelijk zelf te doen? Hoeveel en welke olie moet erin?

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Welke olie en hoeveel er in moet staat normaal gezien in de handleiding. Bij het aflaten loopt echter niet alle olie eruit, dus goed peilen tijdens het vullen. Welk type Passat is het?

adrie139 (0), 18 jaar geleden

1.9tdi 81kW uit 1999

Arie560 (0), 18 jaar geleden

ATF SP 2032 van Kroon oil
Inhoud 3,5 l

corradog60 (0), 18 jaar geleden

ik neem aan dat je de versnellingsbakolie bedoelt, deze mag niet worden vervangen...wel worden bijgevult. Dit probleem hebben wij ook gehad met onze v5 tiptr uit 2002. Bij ons brande het lampje van de esp en epc...en luchtmassameter was defect. Laat je auto gewoon bij de dealer uitlezen, kost je ongeveer 15 euro.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

tuurlijk mag deze indien nodig worden vervangen! normaal heeft deze diff, een vulling voor de levensduur!

automaatbak olie verversen om de 60000km incl het filterelement!

maar je mag de olie van het diff,zeker wel vervangen! dat er zich bepaalde problemen doen voorkomen komt om dat men de juist voor gescheven olie niet gebruikt en maar zo een flesje uit de autoshop van het schap grijpt!

wil je problemen met de automaatbak voorkomen, ga met je serviceboekje naar een dealer op deze manier kom je aan de juiste voorgescheven olie! voor een automaatbak

per bakcode zit er nl, verschil in..

paul,

adrie139 (0), 18 jaar geleden

Weet iemand of dit redelijk simpel voor een amateur te doen is, of is het verstandiger dit door de dealer te laten doen?
volgens mij zit het filter inwendig in de bak, ik weet niet of het een goed idee is om op straat de bak open te schroeven

Adrie

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

zonder brug en zonder het vag-program gaat het helaas niet lukken! en zeker niet op straat de auto moet immers zo goed als vlak staan!

dit klusje moet met enige kennis van deze automaatbak gebeuren om evt, schade aan de bak te voorkomen!

het probleem zoals ik lees! zou ook te maken kunnen hebben met de opvoerpomp in de automaatbak..

controleer en ververs eerst de olie maar eens te samen met het filter!

vergis je niet! dit klusje zit tussen de 3/400,- euro bij de dealer! ( olie, filter,pakkingen,arbeid,gebruik vag-program ect, )

paul,

adrie139 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de olie en het filter laten vervangen bij een specialist. Kosten ¤ 125,00. Het is nog te vroeg om vast te kunnen stellen dat het probleem voorbij is. Wel schakelt de bak veel soepeler.
De olie die er uit kwam zag er uit als modder. Het is naar mijn mening raadzaam af en toe de olie te laten verversen.

Adrie

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mijn ervaring met de automaat bakken is (via een zeer gemotiveerde klant)is dat juist die verversing zeer belangrijk is. Wanneer de olie zo smerig is als hierboven ontkom je er niet aan deze gewoon te spoelen.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.