Volkswagen Golf I: Tikkend geluid bij schakelen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Sinds een week begint mijn golf 1 geluiden te maken bij het schakelen. Het is een soort tikkend geluid wat te horen is op het moment dat de koppeling aangrijpt. Als ik de koppeling langzaam op laat komen en geef voorzichtig gas, hoor je het geluid niet of nauwelijk, maar hoe sneller je schakeld, des te harder is het geluid te horen.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? (de omschrijving is misschien wat vaag, maar ik weet ook niet hoe ik dit beter moet omschrijven)

ikkie1983

Geplaatst door ikkie1983 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Geluiden zijn altijd lastig te beoordelen via de pc,laat het anders even aan een garage/dealer horen,gewoon vragen of de chef (of een ervaren monteur want die weet vaak meer) even wil meerijden.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Tikken tijdens het schakelen ? of kraakt hij dan ? ( het bekende tanden poetsen.. )

ikkie1983 (0), 14 jaar geleden

Nee het is niet het tandenpoetsen.. maar 1 soort van tik.. Het klinkt niet alsof er metaal ofzo tegen mekaar aan komt..
Ik probeer binnenkort wel even bij een monteur langs te gaan. Het is idd waar als je t hoort, is het duidelijker...

tedkroon (0), 14 jaar geleden

Wellicht zitten de asmoeren los daardoor klikken de aandrijfassen in de vertandingen. Goed vastzetten dan is het probleem over. Als je homokineten overmatig speling hebben hoor je hetzelfde.

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

kan ook dat het binnenwerk in de koppelingplaat overmatige speling heeft of dat de dempingsveren hiervan in 16 stukken liggen......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.