Volkswagen Passat: tikkend geluid uit rechtervoordeur of dashboard

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVF 96 kW 6M

Als ik met mijn Passat een bocht naar links/ rechts neem hoor ik een tik in mijn rechtervoordeur (t.h.v. het scharnier) of dashboard(t.h.v. rechterdeur).
Het klinkt hetzelfde als wanneer ik de deur open ( en deze in de verschillende tussenstanden blijft staan). Je begint je er op te focussen en dat wordt naturrlijk zeer vervelend rijden!
Hoe krijg ik de bekleding van de rechtervoordeur verwijderd zonder stukken te maken?
Wie kan mij helpen.
Ik vermoed dat dit een bekend probleem is bij de Passat tot 2004 want een collega van mij, heeft er ook eentje met hetzelfde probleem.
Alvast bedankt.

wvdeun

Geplaatst door wvdeun (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Naar mijn weten is het niet een bekend probleem
Voordat je iets gaat demonteren moet je wel precies weten waar het geluid van dan komt portier of dashboard zoals je aan geeft.

Is het geluid kort geleden in gekomen na een bepaalde reparatie?
Is dat getik alleen hoorbaar tijdens het rijden bochten?
En Als je stilstaat en de portier open/dicht heen/weer haalt hoort je het dan ook?

Soms denk een mens een geluid recht of links te horen zoals ik een keer meegemaakt heb zat het geluid boven mijn in de binnenverlichting (boutje/lampje los) het is maar een hint.

http://problemcar.nl/viewtopic.php?pid=4...

Groet Tiguan.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Geknak tijdens remmen en optrekken bij de deurvanger is bij de Bora en Golf een bekend probleem,maar Passat is precies dezelfde constructie.
Eerst alle schanieren + deurslot helemaal inspuiten met vet (bijvoorbeeld wd40) totdat het eraf druipt.
Dan testen.
Is het dan niet weg?,dan deurvanger loshalen en tussen de plaatmoer en carrosserie en tussen slotvanger en carrosserie inspuiten,daarna slotvanger weer op precies dezelfde plek monteren,meestal is het hiermee opgelost.
Anders verdere diagnose doen.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het kan ook dat het paneel aan de zijkant van het dasboard er niet goed in zit en tegen de deur aanligt. (als je de deur open doet zie je het paneel zitten)

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]Het kan ook dat het paneel aan de zijkant van het dasboard er niet goed in zit en tegen de deur aanligt. (als je de deur open doet zie je het paneel zitten)[/quote]
Ja,ook vaker gehad.
Kunt ook de deur onder het rijden iets open doen en dan kijken of je het nog hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.