Volkswagen Passat: toerental blijft niet constant, blijft lichtjes wisselen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 74kW

Ik merk met crouse controle aan dat de toerentalaanwijsnaald lichtjes op en neer blijft gaan, in een range van 50-60 toeren (moeilijk extact af te lezen) en heb ook de indruk dat als ik het gaspedaal heel stil houd, het toerental ook blijft varieren. Dus geen cc probleem? Auto kort in mijn bezit, wat zou dit kunnen zijn? Ernstig?

Jam Willem

Geplaatst door Jam Willem (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jan willem gaat de auto dan ook heen en weer?
heb je de storingen uitgelezen?
want het zou ook gewoon in de meter kunnen zitten.

groetjes jan.

Jam Willem (0), 17 jaar geleden

Motor wisselt in toerental, auto (automaat) schommelt ook licht. Bij uitlezen diagnostiek bleek tempmeter in de bak kapot (0 tot -2 graden bij bedrijfstemp). Dat is verholpen door VW dealer (printfolie vervangen), daarmee is onrustig inhouden van de motor verholpen, doch schommelen niet. Hij rijdt verder goed, ong. 1 op 19, dus ik verwacht eigenlijk niets ernstig. Voordat ik nu weer terug ga vroeg ik me af of iemand in dit verhaal een duidelijke aanwijzing zou hebben. Je voelt je al gauw een zeur en naar die garages gaan kost veel tijd.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja n willem dus hij rijdt prima en zuinig alleen je ziet de meter schommelen als dat zo is zou ik me er maar niet tedruk over maken je kan natuurlijk altijd de storing geheugens van de motor en bak laten uitlezen om te zien of ze storings vrij zijn.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.