Volkswagen Polo: toerenteller slaat niet uit na het starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 d

hallo allemaal

als ik het contact aan zet valt mij op dat mijn acculampje niet brand en zodra ik start slaat mijn toerenteller niet uit en mijn olielampje begint te knipperen en als ik dan gas geef slaat de toerenteller normaal uit en het olielampje gaat ook uit .... de dynamo is ongeveer een 3/4 jaar oud, zou het kunnen dat ik ergnes een slechte massa heb of iets dergelijks !!!!

etienne2952

Geplaatst door etienne2952 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je dynamo wordt dan nog niet bekrachtigd. Ik heb ook eens zo iets gehad bij m'n SDI, toen was het dunne draadje bij de dynamo ongeveer door. Controleer dat eens. Zo lang het lampje niet brandt, laadt de dynamo ook niet. De toerenteller krijgt bij de dieselmotor ook hier z'n signaal vandaan, vandaar dat die dan ook nog plat ligt.

etienne2952 (0), 15 jaar geleden

bedankt thijs dat zal ik eens controleren ... zodra ik hem start en de toerenteller slaat niet uit dan laadt hij inderdaad niet bij maar zodra ik een keer gas geef dan slaat de toerenteller (en dan gaat het olielampje ook uit ) weer normaal uit en dan laad hij gewoon weer bij...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.