Volkswagen Touran: touran benzinelucht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: fsi

Hallo, als ik de auto met mijn zender openmaakt dan stinkt hij meestal naar benzine als ik instap of hem start.
Zo stinkt hij weleens helemaal niet en soms heel erg.
Het bezineverbruik dat aangegeven wordt in de dysplay slaat ook wel eens op tilt.
De garage heeft hem nagekeken maar kan niets vinden.
wie kan mij advies geven van de oorzaak.
Groetend Rien

netzer

Geplaatst door netzer (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

go-tje (0), 11 jaar geleden

Stinkt hij meer als er veel in de tank zit en helemaal niet als de tank bijna leeg is?
Of ruik je niets als je de auto een poos niet hebt gebruikt?

netzer (0), 11 jaar geleden

Hallo Go-Tje
Het is voormanelijk bij het starten, als hij even stil heeft gestaan (ca. 1 uur en meer). en soms bij kortere tijd.
Soms doet hij de gehele dag niet stinken als ik hem veeel gebruik. rara

go-tje (0), 11 jaar geleden

Ik dacht: misschien zit de tank binnen en sluit de deksel niet helemaal goed. Dan zou je meer moeten ruiken bij volle tank.

Maar uit je laatste bericht begrijp ik dat het het niet zozeer tijdens het rijden is, maar voornamelijk als je opnieuw gaat rijden na een korte pauze. Er blijft na het rijden nog enige tijd druk op de benzineleiding staan. Als er ergens iets lekt, dan verdampt het bij het rijden heel snel door de warme motor en waait het weg. Als je enige tijd stil hebt gestaan is de motor afgekoeld en de gelekte benzine nog niet verdampt. Als je dan start, warmt de motor op en verdampt er relatief veel tegelijk en komt het via de ventilatie naar binnen, waardoor je het ruikt. ( Ik probeer een beeld te vormen, hoe het zou kunnen zijn; dat geeft een richting waarin je kunt zoeken. )

Zou onder de motorkap kijken of je sporen van de lekkage kunt ontdekken als de auto die ca. 1 uur stil heeft gestaan. Er zijn niet zo veel punten waar dat zou kunnen zijn: geknikte benzineleiding? aansluiting aan injector rail en aansluitingen aan injectoren?

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

recirculatieklep van het koolstoffilter controleren, waarschijnlijk defect of verstopt.

ding zit op of in de buurt van het luchtfilterhuis geklikt, zitten 2 8mm slangen op en een elektrische aansluiting die 2 polig is.

dit systeem absorbeert de dampen uit de tank, slaat deze op en als de motor draait trekt die het naar binnen, geregeld door het bovengenoemde klepje. Het koolfilter zelf is meestal gemonteerd onder de luchtfilterbak, tegen het rechter binnenscherm. (modelafhankelijk kan dit anders zijn)

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Waar ruik je het het meest? Achter of voor de wagen?
Zou toch goed laten kijken naar de hogedruk inspuitleiding of die niet stiekum beetje lekt (1 druppel stinkt al uur in de wind) of de afdichtrubbers op de injectoren oid...
Verder heb je achter ongeveer onder de achterbank de benzinetank met een afdichtdop die zou kunnen lekken en onder de tank heb je het brandstoffilter en die zou ook kunnen lekken. Verder komt brandstoflekkage weinig tot niet voor bij VW.

netzer (0), 11 jaar geleden

Bedankt,
Maar ik stapte vanmorgen in mijn auto, na een nacht stilstaan, Ik maakte hem open met mijn ontgrendelingsbediening. Toen rook ik al een lichte benzinelucht. Kan het ook te maken hebben een fout in de electronica. Als ik hem electrischs ontgrendel dat de benzinepomp gaat lopen??.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Zo en zo gaat de pomp dan draaien om alvast voor druk te voorzien maar dan mag hij niet ruiken dus je hebt ergens een lek...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.