Volkswagen Touran: touran tdi toerental spontaan omhoog stationair en koelvinnen a

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: avq

hallo allemaal wie kan mij helpen, probleem is af en toe gaan de koelerventilatoren volop draaien en gaat de motor op 1050 toeren lopen stationair ,reeds vervangen complete koelerventilatoren en koelvloeistofvoeler aan motor zonder resultaat.. nu is mijn vraag kan dit ook met de airco te maken hebben(te weinig druk in systeem), in de onderste koelerslang zit ook een sensor hier ook al een andere aangehangen geen resultaat verder druksensor van airco systeem andere bijaangehangen zonder resultaat, als ik de stekker van al deze sensoren eraf trek bij lopen op de brug krijg ik zelfde als de storing wie ik hier boven aan geef stationair omhoog plus koelvinnen gaan volop draaien....wie kan mij verder helpen met dit probleem alle sugesties zijn welkom bvb dank moni...ps geen foutcodes met uitlezen.

moni

Geplaatst door moni (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Airco uitlezen met VCDS (vroeger was dat Vag-com) of dealer apparatuur en dan in meetwaarde blokken de druk opzoeken.
Lijkt er wel op dat het die sensor en/of bedrading is. Je kunt waarschijnlijk ook wel ergens in de meetwaardeblokken zien of de airco de fans aan zet of niet.

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo oldford bedankt voor het meedenken morgen even verder kijken, ook al even op een andere duitse site gekeken blijkt dit onder andere aan de accu of de dynamo te kunnen liggen kwam vaker voor te weinig spanning onder de 12 volt ,dan zou ecu motor bijregelen vandaar hoger motortoerental stationair, nu mijn vraag waarom gaan de koelvinnen dan ook maximaal draaien , morgen maar even andere accu plaatsen om dit uit te testen iemand nog andere ideeen hoor het graag groeten moni...

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

doet dit ook voor met uitgeschakelde airco?

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo john bedankt voor het meedenken ,ja ook met uitgeschakelde airco dit probleem.

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je alles uitgelezen of alleen de airco?

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

alles met vagcom uitgelezen verder geen foutcodes

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn de (koelwater)temperatuurwaardes die je met de tester uitleest logisch?
Inderdaad, als de boordspanning terugloopt gaat de motor automatisch sneller lopen maar zet de koelfans niet aan. Wel als de temperatuur oploopt of als de bedrading en/of sensor plots onlogische waarden doorgeeft.
Daarom gaat de auto net zo reageren als je zelf de sensorstekker eraf haalt.
Zit er klimaatcontrole op, dwz dat de airco misschien vanzelf aangaat zonder dat je het in gaten hebt? Dat de fans dan plots worden aangestuurd.
succes

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

marcel als ik de tempvoeler stekker of de airco druksensor stekker eraf leg krijg ik ook dat koelvinnen max lopen en verhoogd toerental stationair waardes met vagcom uitgelezen zo te zien zijn deze goed, storing komt sporadisch voor ,zal morgen verder kijken hou julie op de hoogte moni..

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo allemaal vandaag koelventilatoren uitgewisseld met andere touran lijkt het mee opgelost, hou julie op de hoogte allemaal bedankt voor het meedenken groeten moni..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.