Volkswagen Golf V: Transmissieolie

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS 1.9 TDI 5-gang

Dag mensen,

Over vraag aan de VAG mensen onder ons.

Mijn Golf diesel met 5-bak heeft nu 170.000km gelopen en ik vind dat vooral in warmere omstandigheden, het schakelen niet meer zo fijn gaat.

Mijn vraag nu aan jullie is de vervangingstermijn van de transmissieolie, wanneer staat dat op het programma ? Ik kan geen enkele termijn ondekken in de onderhoudsschema's van mijn Golf.

Enig idee ?

Welke olie moet ik gebruiken ?

ronnie34

Geplaatst door ronnie34 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Er staat geen vervanginstermijn voor de bakolie. Maar hij schakelt zeker slechter naar z'n 2e en terug naar z'n 2e versnelling? Hoor je en voel je aan de pook tandwielen knarsen? Zo ja, dan synchromeshringen van 2e versnelling versleten, dat komt wel vaker voor.

ronnie34 (0), 9 jaar geleden

Dank je Rick voor je snelle respons. Dat antwoord is eigenlijk niet wat ik wilde horen, maar ik ga nu op zoek naar een 2de hands bak met de juiste bakcode.
Ik heb nog even want als je het schakelen tijd geeft is er nog niets aan de hand.

Toch ga ik de transmissieolie dit najaar verversen en zal op deze site berichten of deze aktie iets heeft uitgemaakt.

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=ronnie34]ik ga nu op zoek naar een 2de hands bak met de juiste bakcode[/quote]
Zou geen gebruikt exemplaar zoeken, je koopt het zelfde weer en beleeft het probleem opnieuw.
Een compleet gereviseerde bak is namelijk gemodificeerd en heeft de kinderziektes niet meer.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja precies of iemand zoeken met ervaring die de 2e versnelling kan vervangen, een 5 bak haal je opzich zo open zonder echt al te speciaal gereedschap, bij een 6 bak heb je toch een betere trekker e.d. nodig. Maar een pers is wel nodig. Een tweedehandse zou ik ook niet voor gaan, dan komen de problemen weer terug.

ronnie34 (0), 9 jaar geleden

Paul, Ricky

Hebben jullie goede ervaringen met een of ander bedrijf (c.q. persoon) die deze transmissies goed kan repareren ?

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Doe eerst maar een andere olie maar dan wel de juiste.
Dat zijn niet de grootste kosten. Ik heb daar al enkele malen het 'probleem' mee opgelost.
Doet hij het dan nog dan kan je verder iets ondernemen da wat meer gaat kosten..

ronnie34 (0), 9 jaar geleden

Dag mensen,

In heb vorig weekeind tijd gevonden om bij de beurt de transmissieolie van mijn Golf te vervangen. Bij een km-stand van 175103 heb ik de bakolie vervangen door Kroon SP 1081, op de eigenaardige manier die VW voorschrijft bij deze auto. Nu alweer enige honderden kilometers gereden en tot de volgende conclusie gekomen.

Zonder meer heeft het vervangen van de bakolie ertoe bijgedragen dat het schakelgedrag beter is geworden, maar het schakelen in de 4de gang en ook in de 3de gang is beslist niet zoals het behoort te zijn. Geef je het syncroniseren tijd dan gaat het inschakelen voorspoedig, maar je merkt dat er slijtage in de ringen is waardoor het echt niet sneller kan zonder (licht) gekraak. Verder is er een lichte olielekkage aan de rand tussen bakhuis en koppelingshuis.

Conclusie :
het vervangen van de transmissieolie is een mogelijkheid om slecht schakelgedrag te verbeteren, zoals Hendrik4290 ook al opperde. Op de lange termijn denk ik toch dat de bak uit elkaar moet om de syncromeshringen te vervangen. Op diverse fora is te lezen dat de kwaliteit van deze niet geheel is als iets dat we van VAG verwachten.
Ik kan in ieder geval weer pakweg 50000 km verder karren. Tijd genoeg om in alle rust uit te kijken naar de optie ruil of reparatie.

Ik dank eenieder die zijn mening c.q. inbreng gaf om mijn probleem te helpen oplossen.

ronnie34 (0), 9 jaar geleden

Het vervangen van de transmissieolie (Kroon SP1081) is een mogelijkheid om slecht schakelgedrag te verbeteren (in mijn geval tenminste), zoals Hendrik4290 ook al opperde. Op de lange termijn denk ik toch dat de bak uit elkaar moet om de syncromeshringen te vervangen. Op diverse fora is te lezen dat de kwaliteit van deze niet geheel is als iets dat we van VAG verwachten.
Ik kan in ieder geval weer pakweg 50000 km verder karren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.