Volkswagen Transporter: Transporter T5 waarschuwingslampje deur blijft branden?!

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI 140pk

Hallo iedereen,
Een kennis van me heeft een Transporter T5 2.0TDI van het bouwjaar 2013 en heeft een probleem.
Vorige zondag deed hij zijn deur open en hij vertrok naar de bakker, eenmaal bij de bakker aangekomen wou hij zijn wagen op slot doen maar de wagen wou niet meer op slot..Wanneer hij weer naar huis reed, zag hij dat het waarschuwingslampje van de deur brandde (dat de deur zou openstaan) op het instrumentenpaneel, de deur enkele keren open en toe gedaan maar zonder resultaat. De wagen is bij de dealer binnengebracht voor het te laten nakijken, deze hadden een foutcode gevonden en uiteindelijk gewist en de wagen ging wel weer op slot (en van slot) maar het lampje op het instrumentenpaneel blijft branden?! Dat kregen ze niet uit zeiden ze..Vroeger als je de wagen opendeed knipperde de knipperlichten 2maal (dat doet ie nu nog altijd), en als je de wagen op slot deed knipperde ze 1 maal, dat doet ie nu NIET meer..Ik heb de wagen nu uitgelezen (met de laatste nieuwe software van VCDS), en er zit geen enkele foutcode in..
Ik heb het eens gegoogled en heb wel iets gevonden dat de transporters al wat problemen hebben gehad met hun sloten, en dus ook dat het waarschuwingslampje plots ging branden, maar dan was het probleem in de schuifdeur, dat er een kabeltje was afgebroken dat ervoor zorgt dat dat lampje aan en uit gaat..

Wie heeft dit ooit ook meegemaakt? En wat kan het zijn?
Alvast bedankt ;)!
Mvg Anthony

emile1

Geplaatst door emile1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 9 jaar geleden

Prima dat je info via dit forum probeert te vergaren , maar er zit garantie op die auto en ik zou zeggen laat de dealer het lekker uit zoeken , als ik het zo lees maken ze zich er wel erg makkelijk van af.

Jan227 (5) PRO, 9 jaar geleden

Hallo, door het bekijken van de meetwaardenblokken, zou toch vrij snel een oorzaak aan het licht moeten komen.

Groet Jan227.

emile1 (0), 8 jaar geleden

Lampje is vanzelf weggegaan na 2/3 dagen en is nog steeds niet teruggekomen ;)!
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.