Volkswagen Golf 2018: Trekhaak bedrading

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DAD, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Hallo .Ik heb de trekhaak geinstalleerd. De kabel na voren gehaald .Kabels aangesloten op de zekering kast eb BCM geplaatst.
Uiteraard moet de kabel nog wel ingelezen worden .En geeft momenteel 2 fouten aan .Uitgelezen met een OBD stekker.
Nu twijfel ik over 1 kabel die op insteekpositie 121 op de achterkant van de zekering kast moet worden aan gesloten ( stroomvoorziening laadleiding aanhanger) .Heeft er iemand een duidelijke afbeelding van de achterkant van de zekering kast.
zodat te zien is welk nr 121 is .Ik heb op internet wel gezocht maar is daar niet op te zien .

Gersje

Geplaatst door Gersje , lid sinds 6 jaar geleden

10 Reacties

oldford PRO, 10 maanden geleden

Welke 2 fouten zijn dat? Exacte fouttekst en nummer indien mogelijk.

Gersje, 10 maanden geleden

zoals ik heb aangegeven :moet de trek haak nog uitgelezen worden .
Fout codes:
U101400 - Regelapparaat verkeerd gecodeerd
Permanent

. .

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Is de aan te sluiten draad een dikke rode ?

Gersje, 10 maanden geleden

nee

Gersje, 10 maanden geleden

deze

.

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Die komt op de constante voeding of geschakelde plus, wat in de beschrijving staat , de andere kant komt dan in een leeg blokje en dan komt daar de zekering tussen zo zit het bij mij in de Tiguan.
Foutcodes gaan er uit als de trekhaak aangemeld is.

Gersje, 10 maanden geleden

Klopt ,Maar het gaat mij eigenlijk om of het wel in de goede ( nr 121 ) zit.

.

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

121 staat op het plastic gedrukt.

    Dat is niet te zien welkeje moet hebben als je de zekering kast los hebt.Het niet te zien . daarom mijn vraag . Wie heeft er een tekening van of beschrijving . - Gersje, 10 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Gersje, 10 maanden geleden

Vandaag na veel gefriemel en met een kleine camera gekeken , en bij toeval het rode kabeltje bij de goed in gepint. Ik kan de auto pas volgende week uit laten lezen. Het schijnt dat met OBD eleven dit ook te doen is ,maar heb er mijn twijfels over .
Tis de derde keer en laatste keer dat ik een trekhaak zelf ga aansluiten. Voor de paar honderd euro (wat het nu kost) had ik de zelfde trekhaak compleet er onder en aangesloten gehad. Dus de les hier uit: ga zelf niet zitten bekibbelen .dat je goedkoper uit bent . dat is al de moeite en geromslomp niet waard .

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Daar kun je over soebatten , ik heb een afneembare trekhaak gekocht nieuw , 3 uur werk en alles werkend er onder , scheelde met de dealer ruim 400 euro tja . Tiguan 2012 .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Volkswagen Golf aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.