Volkswagen Touran: Trekhaak op een Touran

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik wil een afneembare trekhaak met 13-polige stekker laten monteren op een Touran. Bij VW kost dit ruim 1000 euro! Dit zou komen omdat er bedrading naar voren in de auto getrokken zou moeten worden, omdat de besturing van de verlichting via een can-bus verloopt. Deze logica ontgaat mij volledig, omdat ik dacht dat een can-bus juist was om te voorkomen dat er veel bedrading van voor naar achter gelegd moet worden.

Ik heb al beschrijvingen van bedradingssets gezien waarbij de stekker van de achterlichten losgemaakt worden en een stukje bedraading tussengevoegd wordt, waarop een aftakking zit. Zou moeten werken lijkt me, maar hoe zit het dan met de automatische controle van de verlichting? Krijg ik dan allerlei foutmeldingen dat de verlichting niet in orde is als ik een aanhanger aansluit?

De kwikfit biedt de trekhaak aan voor ca. 680 euro. Vraag me af hoe hun electrisch aansluiten...

TvB

Geplaatst door TvB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

ja je krijgt dan allemaal fout meldingen want de installatie moet aangemeld zijn in de computer en als je dat laat doen heb je geen problemen meer mee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.